sunnuntaina, tammikuuta 15, 2006

Inventaario

Tein inventaarion langoistani. Tulos oli 2 kg tekokuitulankoja (sis. sekoitelangat), 2 kg puuvillalankoja, joista puolet virkkauslankoja ja sitten 2,7 kg villalankoja. Eli yhteensä 6,7 kiloa lankaa (= yksi pahvilaatikollinen ja useampi muovikassillinen). Ihan kivasti, mutta kun yhtä väriä on kerä tai pari niin isommasta yksivärisestä työstä on turha haaveilla. Samalla tuli järjestettyä kaappeja niin, että siellä olisi parille muovikassilliselle tilaa.....Mies siihen totesi, että eihän noita nyt niin hirveästi ole ja kysyi vielä, että haluaisinko käydä Menitan liikkeessä, no tottahan toki! Milloin mennään??

Jaakon neulepaidassa on etu- ja takakpl valmis. Eikä kestänyt kauaa. Paidassa on ohjeesta oikeastaan vain mitat, kaikki muu onkin sitten sovellettua. Tankatessani ohjetta ihmettelin, että jos sen mukaan tekee, niin napinlävet tulevat oikealle olalle, kun kuvassa ne ovat vasemmalla olalla. Ja luin ohjeet useamman kerran huolella. Joskus (niin kuin nytkin) törmää ohjeisiin, jotka ovat sanalla sanoen huonoja. Onneksi niitäkin löytyy, joissa kaikki asiat täsmäävät ja ne ovat vielä helppolukuisiakin. Esim. kavennukset ja lisäykset voi kirjoittaa niin monella eri tyylillä.

Oikeasti tuo lehti olisi pitänyt tehdä eri värillä silmukoita jäljittelemällä, mutta ajattelin tehdä sen näin. Siis muutin vain oikeat silmukat nurjiksi. Sitten kun tämä on valmis, niin pitää kirjoittaa vaikka tänne teko-ohje, jos joskus tarvitsen sitä vielä. Ei sitten taas tarvitsisi miettiä ja laskea niin moneen kertaan silmukoita.

Jaakolle puhkesi viikonloppuna molemmat alahampaat näkyviin ;) Mummolassa niitä sitten ihailtiin monen ihmisen voimalla. Onneksi ei ole tullut kuumeen kanssa, mutta huutoa on sitten riittänyt ihan tarpeeksi; 4 yötä peräkkäin. Toissayönä Jaakko alkoi taas huutamaan klo 4 ja siitä sitten virkistyi niin, että nukkumaan mentiin vasta 6.30. Jee jee. Yleensä ei aleta yöllä seurustelemaan Jaakon kanssa jos hän herää, mutta tällä kertaa tehtiin poikkeus. Reilu tunnin hyssyttelyn jälkeen minä ja mieheni olimme jo niin hereillä, että molemmilla alkoi nälkä kaivelemaan mahanpohjia. Ajateltiin siinä sitten, että mennään keittiöön haukkaamaan leipää. Jaakkopa alkoikin sitten taputtelemaan pöytää käsillään niin kovaa, että varmasti kuului koko taloon. Tietäen, että mummo ja vaari ovat aika "aamuihmisiä" emme alkaneet Jaakkoa kovasti kieltämäänkään. No seuraus oli se, että ensin kömpi mummo sängystä ja sitten vaari. Vaari kertoi luulleensa, että pesukone oli mennyt rikki, kun kuului niin kummallista rytmikästä kolinaa!! Me siihen oikaisimme, että kyseessä oli kuitenkin meidän oma "pyykintekokoneemme".

5 Comments:

Blogger päivi said...

Meilläkin valvotaan ajoittain myöhään. En ole tosin selvittänyt minkä ikäinen Jaakko on, meillä on pienimmät 1 v 4 kk ja 3 kk:n ikäiset. Nuorimman kanssa valvotaan joskus aamuviiteen ja toiseksi nuorimman kanssa herätään keskellä yötä. Hän kun on keksinyt, että äidin voi herättää läpsimällä jos itse herää.. =O) Öisin tulee sit neulottua enemmänkin.. Onneksi isommalla on jo 16 hammasta ja pienimmällä eu vielä yhtäkään tulossa. Vanhimmat lapset ( 8 ja 12 v,) osaavat onneksi nukkua kunnolla yönsä kunnes alkaa yöjuoksentelu.

12:04 ap.  
Blogger Hanna said...

Lohduttavaa kuulla, että kohtalotovereita löytyy :) Jaakko on nyt 8,5 kk ja paras keino herättää äiti on työntää sormet nenän sieraimiin...

10:54 ip.  
Blogger päivi said...

Kuinka suloista! Ei sellaisesta voi olla oikeesti edes vihainen kun toinen on kuitenkin ihan vakavissaan kun on keksinyt uuden hienon asian. Meillä opittiin tänään kuinka avataan yläkertaan menevien portaiden portin salpa ihan itse, vähemmän kiva juttu se..

11:37 ip.  
Blogger Hanna said...

Oi joi. Hyödyllinen taito tuokin tietysti, mutta joskus sitä toivoo, että kaikkia uusia taitoja ei tarvitsisi ihan vielä oppia...

12:42 ip.  
Blogger MysteryKnitter said...

Voi Hanna...anteeksi nyt mutta minä rupesin pyrskimään aivan älyttömästi, kun luin tämän sinun postauksesi. Loukkausmielessä en sitä tehnyt, en en en. Teksti vain oli niin hassua, että se nauratti mahdottomasti. Hyvä, että Jaakolla on hampaita jo suussa.

9:40 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home