maanantaina, tammikuuta 16, 2006

Maanantain mutinat


Lehtineuleessa on tapahtunut hienoista edistystä, toinen hiha on alkumetreillä vai pitäisikö sanoa alkusenteillä. Hihat teen täysin ohjeesta poiketen eli niin, että poimin kädenaukosta silmukat ja neulon hihan pyörönä sukkapuikoilla. Ongelmaksi tulivat kavennukset. Miten tehdä kauniit kavennukset 2o, 2n neulepintaan? Useamman kerran purin ja neuloin uudelleen kavennuskohdan ja nyt se on siedettävän näköinen. Paitsi että silmukat ovat siinä kohdassa löyhemmän näköisesti, kun moneen kertaan tuli samaa kohtaa purettua. Tarkoituksena oli siis kutakuinkin jatkaa joustinneuleen näköä koko ajan.

Jaakko-rukka kolhii kasvojaan jatkuvasti. Polviseisontaan on ihan pakko mennä milloin mitäkin vasten ja sitten kun kädet lipsuvat, niin nenälleenhän sieltä tullaan. Tänään vuorossa oli silmäkulma, johon jäikin kurja jälki. Varmasti sattui. Tällaisia tupsahduksia kun millään vaan ei voi estää...

Jaakko on keksinyt uuden ilmeen, jota pitää näyttää varsinkin syödessä. Me nimitämme sitä "possuilmeeksi". Tässä kuvassa suussa (ja muualla naamassa) on parsakaali-porkkana-perunamössöä ala äiti. Joskus nenä menee vielä enemmän ruttuun, mutta yritäpäs samaan aikaan odottaa possuilmettä, ottaa kuvaa ja syöttää. Vaikea yhtälö.

5 Comments:

Anonymous Mari said...

Ihana hymy teidän Jaakolla! :) Meidän Jaakko myös virnistelee nenä rutussa samalla tavalla - ja syödessä sekin sen keksi, olisiko ollut silloin jotain 8-9 kk. :) Nimi on kenties enne? ;)

11:44 ip.  
Blogger Tuulia said...

Mie olen kavennellut tota 2o,2n-joustinta niiden nurjien silmukoiden kohdalla. Siis kavennan nurjissa silmukoissa, esimerkiksi sukan varressa kavennan joka neljannessa nurjassa valissa ne 2 nurjaa yhdeksi nurjaksi. Ei sita minusta kamalasti huomaa.

7:25 ap.  
Anonymous Taija said...

Hei Hanna,
Täyti heti tulla kurkkimaan blogiasi, kun eilen siitä kerroit. Hienoja neuleita olet ehtinyt tekemään!Sulla on vähän samaa "vikaa" kun mullakin, että aina täytyy hieman soveltaa ohjeita :). Täytyisiköhän munkin avata oma blogi...
Terkuin Taija ja Juho 3kk
ps. ihana hymy teitin Jaakolla!

11:43 ap.  
Blogger Hanna said...

Tuulialle kiitokset vinkistä, pitää kokeilla tuota tapaa. Ja Marille että nimi on varmasti enne! Taijalle sanoisin, että bloginpito on mukavaa, joten joukkoon vaan!

12:16 ip.  
Blogger MysteryKnitter said...

Lovely smile!

9:41 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home