keskiviikkona, tammikuuta 18, 2006

Kummalliset tapani

Haaste on myös täällä otettu vastaan! On ollut jännä (ja huvittavaakin) lukea, miten erilaisia kummallisia tapoja ihmisillä on! Nyt on siis minun vuoroni paljastaa synkät salaisuuteni....

Homman nimi: Kirjoitan Päivin ja Marin haastamana merkinnän, jossa paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään blogissaan saman. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä.

1. Hella pitää olla aina puhdas. Myös kesken ruoanlaiton. Vaikka kaikilla levyillä olisi kattila, niin niiden välistä pyyhin hellaa myös kesken ruoanlaiton. Siirtelen jopa kattiloita ja pannuja jotta pääsen kunnolla pyyhkimään. Ja ruoanteon lopuksi pyyhin vielä koko hellan. Se ärsyttää, jos jonkun muun (lue miehen) jäljiltä hella likainen ja ruoanlaitosta on kulunut jo aikaa. Ymmärrän kyllä, jos hellaa ei pyyhitä kesken kaiken, mutta edes lopuksi. Ja niin ettei siihen jää Yhtään tahraa. Yritän tulla toimeen tämän kanssa, mutta varsin usein siivoan myös muiden jäljet.

2. Käsien peseminen. Pesen käsiä jatkuvasti ja siitä syystä (varsinkin talvella) ne rohtuvat helposti. Äskenkin kun pyyhin pölyjä, niin vaikka olin jo pölyrätin huuhtaissut, niin oli pakko pestä kädet vielä saippualla....

3. Suun aukeaminen Jaakkoa syöttäessä. Huomasin tässä taannoin, että minulta aukeaa aina suu, kun syötän Jaakkoa. Tietoisesti olen yrittänyt päästä tästä tavasta eroon, mutta aina välillä yllätän itseni aukomasta suutani... Minulle saa kyllä tästä huomauttaa, enkä pahastu.

4. Voin syödä missä vaan, esim. vessassa karjalanpiirakkaa. Älkää pyörtykö vaan lukekaan selitys, sillä se on hyvä. Tämä tapa sai alkunsa, kun Jaakko oli ihan pieni. Ensimmäisinä kuukausina olin kotona lähes yläosattomissa, sillä Jaakko tahtoi olla rinnalla ihan jatkuvasti. Puoli tuntia tai jopa kokonainen tunti ilman tissitakiasta oli harvinaista. Päiväunia Jaakko nukkui huonosti (yleensä nuokkui rinnalla). Koska minunkin oli syötävä jossain välissä, niin ajankäytön tehostamiseksi saatoin samaan aikaan olla vessassa ja syödä karjista. (Ei siis mikään ihme, että paino tippui imetysaikana lähes 8 kiloa, vaikka raskaudestakaan ei jäänyt yhtään "ylimääräistä"... ) Tämä tapa kuulostaa kamalalle jopa omiin korviini. Nykyään Jaakko syö ja nukkuu hyvin, joten minäkin voin netteillä ja syödä pöydän ääressä ;) Mutta jos tilanne vaatii sitä, että samaan aikaan pitää tehdä montaa asiaa, niin voin sitten vaikka syödä kenkiä laittaessa tai ihan missä tahansa. Saunassa en ole kyllä koskaan syönyt, kun siellä tulee muutenkin niin harvoin oltua.

5. Miehen mielestä nukun silmät auki. Ei nyt sentään sepposen selällään, mutta sen verran raollaan, että valkuaiset, jopa silmätkin näkyvät. En ole koskaan tätä oikein uskonut, mutta kun Jaakkokin nukkuu välillä "silmät auki" niin kai se on pakko uskoa. Tälle tavalle en kyllä mitään voi.

Minä puolestani haastan Kutun. Katsoin kyllä läpi vaikka miten monta blogia, mutta kun niissä on jo tähän kyselyyn vastattu. Oli silti mukava lukea, että en ole ainut kuka pesee käsiään jatkuvasti jne.

Sitten siihen käsityöpuoleen. Nokkamukiharjoittelu tuotti tänään innovaation: nestettä imevän ruokalapun. Vanhasta pyyhkeestä leikkasin Marimekon ruokalapun mallin mukaan 2-kertaisen ruokalapun. Sitten leikkasin pienemmän lapun muovitetusta froteesta, jotta neste ei tule vaatteille. Sain näitä kolme kappaletta yhdestä pyyhkeestä ja niin kuin kuvasta näkyy, niin yhtä on jo koekäytetty. Ja hyvin toimii. Näistä puuttuu vielä tarranauha, mutta kunnes saan sitä kaupasta, niin hakaneula kelvannee.

Tänään hankittiin Jaakolle aurinkolasit, kun onhan sitä sanottu, että jo alle 1v tarvitsisi omat lasit. Optikon mukaan vanhempien ikäpolvien kaihit olisi voitu osin estää sillä, että heillä olisi pienenä ollut aurinkolasit. Minusta hinta ei ollut mikään päätähuimaava, alle 30 euroa.

Olisin laittanut kuvan Jaakosta, aurinkolaseista ja ruoka (juoma)lapuista, mutta Blogger ei suostunut yhteistyöhön.

1 Comments:

Blogger MysteryKnitter said...

Hienoja kuvia sinulla! Ja se vihreä lehtineule on upea! Keep knitting!

9:45 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home