keskiviikkona, elokuuta 30, 2006

Valmistunutta ja keskeneräistä






Jaakon liivi on nappien kiinnitystä vaille valmis. Siksi toinen olka näyttää vähän hassulta.

Jaakko sai uuden serkkutytön ja hänelle neuloin regia silkistä pienet tumput. Kuva on kännykässä, mutta saa nähdä saanko koskaan sitä siitä purettua, sillä eilen puhelimeni hajosi. Tippui lattialle ja sen jälkeen ei ole inahtanutkaan. Kaikki temput on kokeiltu; no en tosin ole uudelleen tiputtanut sitä lattialle, mutta en jaksa uskoa, että puhelin siitä virkoisi.

Jaakko ehti korvatulehduksesta parantua jotenkuten, tai no korvat olivat paranemassa, kun uusi tauti iski. Vielä on selviämättä, että mikä on taudin nimi, mutta kuumetta on kaikista supoista sun muista huolimatta 39,5. Tämä on nyt toinen päivä eikä oikein muitan oireita ole, joten epäilen vauvarokkoa. Saa nähdä.

Lohdutukseksi itselleni aloin tekemään Dropsin Alpakasta branching out:a. Tosin 3 x leveämpänä kuin alkuperäinen malli. Ajattelin, että tästä voisi saada kivan huivin vaikka harteille.

Huomasin myös, että Jaakolle viime keväänä tekemäni sukat ovat edelleen vähän turhan reiluja, joten sukkia tekemään. Ajattelin, että pitää saada väriä syksyyn, joten riemunkirjavasta Nallesta tulee tässä Jaakolle sopivat sukat.


Olen uupunut jatkuvaan sairasteluun.

maanantaina, elokuuta 21, 2006

Maanantain mutinat

Tästä tulee kuvaton postaus. Kamera on Islannissa miehen mukana.

Käsitöitten saralla on tapahtunut edistystä: Jaakon liivi on vihdoin viimein valmistunut. 2 nappia puuttuu, hyvä syy mennä siis kangaskauppaan. Regia silkistä tekaisin tuossa tulevalle sukulaisvauvalle pikkuiset tumput. Se on varmaa, että ohuesta puuvilla tms. langasta en neulo hetkeen mitään, vaan nyt on saatava villaa puikoille! Vaikea valinta: Teenkö Jaakolle sukkia ja tumppuja vai aloitanko itselleni ehkä BO:n? Kaapissakin olisi esim Dropsin alpakkaa odottamassa jotain hyvää kohdett ja BO:n ohje on tulostettu ja läpi luettu.....

Jaakko-rukka sai siis räkätaudin päälle kurjaakin kurjemman korvatulehduksen. Ei muuten, mutta kun se eka kuuri ei taaskaan vaikuttanut (nyt pyysin siis heti sitä lääkettä, joka viimeksi auttoi) mutta ilmeisesti on eri pöpö kyseessä. Tämä toinen on samaa antibioottia mitä minä sain poskiontelotulehdukseen, kivoja nämä lasten kantamat taudit!, ja se on sellaista että maha menee ihan sekaisin :(( Kiva olla töissä, kun koko ajan pitää hypätä vessassa. Maitohappobakteerit auttavat vähän, mutta on aika raju lääke - onneksi se edes tuntuu auttavan. Toivon totisesti, että tämä lääke auttaisi myös Jaakkoa. Työpaikkalääkäri sanoikin, että ei ole ollenkaan epätavallista, että kun lapsi aloittaa päiväkodin niin samalla vanhempien sairausmäärät kasvavat. Pitää ainakin meillä paikkansa.

lauantaina, elokuuta 12, 2006

Voi pöh!

Täällä sairastetaan. Kuumetta, räkätautia, kurkut kipeänä, joka paikkoja särkee....jne jne. Johan tässä meni Jaakolla 1,5 viikkoa päiväkodin aloittamisesta loman jälkeen terveenä. Ei lupaa siis mitenkään ruusuista syksyä. Voi P.

Jaakon liiviä olen yrittänyt vähän tehdä. Enää ei puutu kuin pari kierrosta ja sitten kuvan kirjominen. Eilen illalla olin vain niiin väsynyt etten jaksanut. "Normaalioloissa" olisin kyllä liivin loppuun tehnyt.

Muistin juuri, että meillähän on tänään 6. hääpäivä! Pää on räkää niin täynnä, että näköjään muistikin menee. Sekin päivä oli lauantai ja silloin satoi. Koko kesä oli ollut tosi sateinen ja meidät piti vihkiä ulkona. Vähän parempaa oli luvattu lauantaiksi, mutta eikös se sitten kuitenkin satanut aamusta alkaen, joten sisäjuhliksi alkuun meni. Illansuussa sentään päästiin häävalssi tanssimaan ulkona ja kuralätäköitä piti varoa, kun morsian yllättäen ryöstettiin ;)

tiistaina, elokuuta 01, 2006

Jotain valmistunutta

Tässä tulee menneen viikon tuotoksia:


Kanelipullia joka muodossa.
Mantelikierteitä.

SirpaLe:n blogissa näin joku aika sitten tällaisenlaukun tehtynä. Kuulemma malli oli uusimmasta Modasta. Minulla kun ei kyseistä lehteä ollut, niin tein sitten muunnelman siitä Sirpan tekemästä laukusta. Vastaanottajat kohta 6v ja n. 2,5 v vaikuttivat tyytyväisiltä :) Oli mukavaa virkata jotain pitkästä aikaa ja vielä punaisesta ja v.punaisesta- näistä väreistä kun tuolle Jaakolle ei tule mitään tehtyä... Ai niin. Lankana Viola ja virkkuukoukku oli 2.

Jaakko tykkää hampaiden pesusta, ainakin yleensä. Asiaa edesauttoi Ikeasta ostettu muutaman euron arvoinen lastenjakkara. Sen päällä on näköjään tosi kiva pestä käsiä, kasvoja, hampaita ja muuten vaan roiskutella vettä.