maanantaina, toukokuuta 25, 2009

Ompeluksia

Tuttaville syntyi viime viikolla pienen pieni tyttönen. Kaapissa sattui ennestään olemaan pala sopivaa kangasta ja kaavatkin olivat olemassa melkein 9 vuoden takaa. Pikapikaa valmistui helatorstaina vuosikertamarinoituneen Suuren Käsityölehden kaavoilla n. 44-46 cm tunika. Ei tosiaan mennyt paljoa kangasta, ihan kuin nukelle olisi tehnyt. Ei sitä enää muistakaan miten pieniä vastasyntyneet osaavatkaan olla. Olipa kivaa ommella jotain muutakin välillä kuin housuja.

Päättelemättömät sukat löytyivät kaapista ja kun nekin sattuivat olemaan ihan pikkuvauvan kokoa, niin koristelin niitä vähän tyttömäisemmiksi.


Lankana Nalle, puikot muistaakseni 2,5 tai 3, resoorissa kaikki oikeat tehty kiertäen.

Viikonloppuna ompelin lisäksi Jaakolle muuamat housut. Poika kasvaa rojottaa niin, että jatkuvasti on puntit lyhyenä. 4-vuotis neuvolassa pituutta oli pojalla 104,5 cm ja painoa 16 kg.

Täysin mielikuvituksettomat housut, silittämättöminä. Resorit punteissa ja kuminauha vyötäröllä. Ei ole edes yhden yhtä taskua missään.


Ja lisää housuja, välillä velourista suorilla lahkeilla.

Jo aiemmin olen tehnyt ainakin 3 vastaavat perushousut, joista yhdet vakosametista sekä vielä sukulaispojalle 2 housut (1 college- ja 1 velourhousut). Mitään erikoista näissä ei ole, ei ole ollut aikaa alkaa tikkailemaan ja tekemään mitään yksityiskohtia.


Joonaksen mielestä kuvattavat housut olivat sangen mielenkiintoiset, ja mielenkiintoiseksi jäi valotuskin, kun housut jo häipyivät kuvasta.


Tästä samasta kankaasta on Jaakolle tehty housuja useammat vuosien saatossa, mutta nyt käytin sen viimeistä piirtoa myöten loppuun. Siksi näihin tulikin vähän kasvunvaraa :) Nämäkin housut saivat osakseen runsaasti Joonaksen huomiota, joten piti hyvin hätäiseen saada kuva.

Joonaksesta on sangen hauskaa pukea itse päälle ja häntä ei saisi auttaa yhtään. Kaamea karjunta kuuluu kun yrittää vähän auttaa. On ne molemmat jalat välillä osuneet oikeisiin puntteihinkin, mutta vielä ne tuppaavat samaan lahkeeseen livahtamaan. Ja sitten on jumi ja harmi kova.

1 Comments:

Blogger Eila said...

Hei!
Aivan ihana pikku paita! Ihanan värinen! :)

10:30 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home