maanantaina, elokuuta 11, 2008

Lankahamsterin paluu

Olen hassahtanut taas vaiheeksi hankkimaan vähän enemmän lankaa. Saattaa mennä kuukausia etten osta mitään ilman minkäänlaisia ongelmia, mutta sitten mopo karkaa jälleen käsistä. Kun puikoilla on jatkuvasti vain ohuita lankoja ja valmista tulee kovin hitaasti, niin tämänkokoisten hankintojen jälkeen ei ole vaaraa siitä että varasto pääsisi pienenemään.

Viime viikonloppuna kävimme miehen kanssa jälleen Hämeenlinnassa. Wetterhoffin valikoima ei sytyttänyt, mutta Mokkasukassa kävi toisin. Mukaan lähti House, Newton, Curie ja Monk sekä Trekking Pro Naturaa ja parit välikoon puikot. Minusta on jotenkin vetoavaa/ihanaa/mukavaa, että langalla on nimi. Vaikka samalla nimellä oli useampia vyyhtejä, niin hyvin huomasi, että jokainen vyyhti on uniikki. Väri on tietysti se, mikä on ensimmäinen valintakriteeri, mutta sitten nuo nimet. House ja Monk on laitettu dvd:n ajastukseen, jotta pääsen katsomaan niitä sopivan hetken tullen. Marie Curien elämäntarina on aika kiehtovaa luettavaa, samoin ne pätkät jotka olen lukenut Newtonista. Tunnustan pitäväni suuresti erilaisista tieteen (erityisesti matemaattis-luonnontieteellisten) merkkihenkilöiden elämänkerroista - siinä samalla yleensä oppii myös jotain. Ja sanottakoon, että minähän en ole yläasteen jälkeen lukenut yhtään fysiikkaa tai kemiaa, pitkän matikan sentään. Noiden aineiden sijaan minulla oli lukiossa klassista yksinlaulua ja kuorolaulua. Ei kyllä nykyään uskoisi, kun tulee laulettua vain lastenlauluja :)

Kuukausi sitten tilasin Get Knitted:sta Tangled Yoke Gardicaniin oikeat langat. Juu olihan siihen jo aiemmin ostettu Rowanin oliivinvihreät langat, mutta minua alkoi mietityttämään langan paksuus vaikka tiheyden piti olla sama. Ja ihan eri vahvuistahan langat olivat! Felted tweed on lähempänä Woolia ja Pure Wool taas Nallea/7-veljestä. Värinkin muutin, kun kerran mahdollisuus oli. Niistä oliivinvihreistä langoista tullee sitten joku muu villatakki. Täydellinen ohje on vähän hakusessa. Get Knitted:n tilaus tuli vasta tänään, kun niiltä oli juuri tämä väri varastosta loppu. Täytyy sanoa, että oli sangen miellyttävää asiointia kyseisen kaupan kanssa. Heti laittoivat sähköpostia, kun väriä ei ollutkaan varastossa ja kyselivät että jaksanko odotella pari viikkoa. Felted Tweedin seuraksi pomppasi vyyhdillinen vadelman väristä Colinette Jitterbugia. Oi että osaa olla pehmeä sukkalanka!


Ja sitten kerä ruskeaa Nallea ja vaaleanpunaista 7-veljestä. Tulossa on oikea sukkamaraton....

Lauantaina 2.8 meillä juhlittiin Joonaksen 1v-synttäreitä. Yksiä pikkuleipiä lukuunottamatta leivoin kaikki itse. Ja kaikki oli laktoositonta. (Kuvassa ei edes näy kaikki tarjottavat.) Yhdet pikkuleivät olivat lisäksi maidottomia, gluteenittomia ja munattomia, mutta silti hyviä! Lapset tykkäsivät kovin, eikä ne minustakaan hullummilta maistuneet.

Joonas osaa kiivetä jo vaikka mihin sadasosasekunnissa ja yleensä osaa tulla myös pois jalat edellä. Mutta välillä kun äidin silmä välttää on näköjään kiva kokeilla uusia paikkoja ja sitten sieltä ei pääsekään pois.

2 Comments:

Anonymous Anonyymi said...

Tuli noista lukion ainevalinnoista vaan mieleen, etten minäkään ole yläasteen jälkeen lukenut kemiaa, fysiikkaa, biologiaa enkä maantietoa. Mutta minäkin kävin kyllä lukiossa laulu- ja soittotunneilla, kuorossa, orkesterissa... :) Että taidat vissiin sinäkin olla musiikkilukion käynyt, vai? :) Minä kävin lukioni Kaustisella 93-96, missäs sinä kävit? :)

Onnea synttärisankarille jälkikäteen! :)

9:21 ap.  
Blogger Hanna said...

Mari, osuit oikeaan! Kävin Sibelius-lukion 1995-1998. Ja en minäkään lukenut myöskään biologiaa enkä maantietoa.. Seuraavan vuosikurssin olikin sitten pakko ottaa fys/kem/bio/maan kutakin vähintään 1 kurssi, kun tuli oppiaineuudistus tms.

9:16 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home