keskiviikkona, heinäkuuta 23, 2008

Täällä taas - remonttiraportti

Jo pari viikkoa on voinut sanoa, että remonttimme on 99% valmis. Se puuttuva 1% tulee siitä, että puku - ja pesuhuoneen välinen liukuovi puuttuu edelleen. Ja sen myötä katto- ja lattialistat pukuhuoneesta, koska niitä ei voi laittaa ennen kuin tietää tarkalleen oven kiinnityssysteemit. Pikkuhomma, kunhan se ovi joskus vaan tulee. Toissaviikonloppuna kyllä haimme liukuoven, mutta tehtaalla siihen oli laitettu vääränväriset reunat ja siitä oli tehty liian korkea. Harmitti vietävästi, sillä ovenhakureissua varten oli pitänyt vuokrata peräkärry ja matkaakin kertyi noin 140 km suuntaansa, kahtena päivänä. Se viikonloppu menikin autossa istuessa. Kaikenlaisiin pieniin takapakkeihin ja toistuviin rautakauppareissuihin melkein ehti tottua.

Remonttimme kuitenkin valmistui sanoisinko ennätysajassa ja vielä ennen "deadlinea". 2 viikkoa 2 päivää paiskittiin hommia olan takaa. Lasten vaari, minun isäpuoleni oli päätekijä ja mies ja minä appareina. Kävipä toinenkin vaari auttamassa parina päivänä. Puhe oli, että 2 viikossa saataisiin pesuhuone valmiiksi, sauna paneloitua ja lauteet tehtäisiin sitten jälkikäteen. Pukuhuone oli tarkoitus tehdä omana projektinaan loppuun vähän myöhemmin. Niin kuin viime postauksessa näkyi, emme malttaneet odotella remontin alkamista juhannuksen jälkeiseen maanantaihin vaan otimme varaslähdön. Se auttoi asiaa niin paljon, että vaari pääsi piikkaamaan lattiaa ja kiviseinää heti maanantaina ja samana iltana oli kiviseinätasoite jo laitettu. Siitä se jälleenrakentaminen sitten alkoi. Me olimme mummolassa lasten kanssa piikkaamismölyä paossa muutaman päivän. Kun sitten tulimme, niin kaiken ruoantekemisen, lastenhoitamisen sun muun ohessa minäkin pääsin laittamaan remonttihanskat käteen. Voin sanoa ilman minkäänlaista röyhistelyä, että on minun ansiotani, että pukuhuone valmistui samaan aikaan muun remontin kanssa. Kun miehillä oli pakollinen tauko vesieristeen yms. kuivumisaikojen kanssa, niin minä menin sillä välin tekemään pukuhuonetta. Maalasin 3 kertaan katon, kittasin ja hioin seiniä moneen moneen kertaan ja viimein pääsin maalaamaan. Moneen kertaan niitäkin. Jaakko halusi aina välillä autella ja mikäs siinä. Mies kyllä asensi pukuhuoneeseen hyllyt, kun minä kaitsin lapsia.Uusia juttujakin opin: Sujuvasti kuviosahalla sahaaminen, poraaminen iskuporakoneella, silikonisaumojen teippaaminen ja silikonin laittaminen. Itse meinaan tein pöytätason pukuhuoneeseen ja käsittelin sen haluamakseni ja laitoin pyörät pyykkikoriin/istuimeen. Vielä kun oppisi käyttämään sirkkeliä ilman että pelottaa niin minusta voisi olla seuraavissa remonteissa vielä vähän enemmän apua. Laatoittamisen ja saumaamisenkin oppiminen voisi olla kivaa.

Vanha Uusi

kylpyhuone, pesukonenurkkaus


kylpyhuone, suihkunurkka


sauna, viimeisessä kuvassa "jekkulaatta". Maalasin keväällä posliinimaalauksessa 6 laattaa missä on erilaisia simpukoita. 5 laatoista päätyi seinään saunan lattian ja seinien väliin tehtyyn nostoon. Minusta oli mukavaa jättää oma kädenjälkeni jonnekin sellaiseen paikkaan ettei se hyppää silmille vaan on olemassa kunhan tietää minne katsoa :)


Puku-/kodinhoito- /ompeluhuone uudessa kuosissa. Vanhasta on kuvia jossain vanhassa postauksessa. Aiemmin tilassa oli samat hyllyt, mutta seinissä oli puolipaneeli, katto oli rusehtava ja pöytäpinta oli valkoinen. Hyllyillä olevat laatikot ovat entiset, ehostin ruskeita laatikoita vain muutamilla vaaleansinisillä raidoilla. Samoin peili on entinen, mutta kehykset lakkasin samalla vaalealla pähkinällä mitä pöytäpinta ja pyykkikorit ovat. Jos nuo ruskeat laatikot alkavat ärsyttää niin täytyy sitten tehdä niille jotain.

Tuon parin viikon aikana töitä tehtiin 07-02. Minulta lähti 2 kiloa painoa, mieheltä 3 kiloa. Eipä tuo haitannut yhtään :) Voi sanoa, että kivaa ja erittäin rankkaa oli. Varsinkaan kun yöllä ei saanut nukkua yhteen putkeen vaan välillä Joonas mokoma äityi valvomaan. Lopputulokseen olemme miehen kanssa erittäin tyytyväisiä, mutta ihan heti ei meillä isompia remontteja tehdä. Heti seuraavalla viikolla piti kyllä lastenhuoneeseen laitella seinähyllyt uudestaan, kun sieltä yksi hylly romahti alas. Oli proppu jotenkin kummasti kiertynyt puukannakkeeseen eikä seinään. Onneksi kukaan ei jäänyt alle!

Pikkuhiljaa olen taas päässyt käsitöiden pariin, oikea ranne vain kiukuttelee ja haittaa tekemistä. Lace Stylestä valmistui kuitenkin Little silk shrug, tosin pidennetyillä hihoilla ja leveyteen lisäsin muutaman silmukan. Lankana on Novitan Bambu ja puikkoina oli 3, 3,5 ja 4 siten että hihansuissa oli 3 sitten vähän ajan päästä 3,5 ja selässä 4 - näin sain selkään vähän enemmän leveyttä kuin mitä ohjeen mukaan siihen muuten tulisi. Ihan kiva vaate, kun vaan pysyisi ilmat näin lämpimänä, että sitä voisi pitääkin.