torstaina, huhtikuuta 17, 2008

Aikaansaannoksia

No niin sairastelut on sairastettu. Koko perheen flunssa kävi läpi ja minä ja Joonas saimme korvatulehdukset jälkitaudiksi. Jos viimeksi oli paljon keskeneräisiä, niin olen minä vaihteeksi saanut jotain pientä aikaankin.

Ensinnä valmistui Jaakon kevättakki. Kaavat ovat jostain vanhasta Ottobresta, koko 98 cm. Hihoja ja helmaa pidensin ihan aavistuksen. Huppuun ja helmaan laitoin kuminauhaa / nyöriä varten ylimääräiset kujat. Ainakin huppu kaipaa kumpparia, kun sen reuna muuten löpsöttää. Kangas on siskoni Tartosta tuomaa fleeceä, jossa on ihan ohut muovikalvo sisällä ja verkkovuori. Kaikki kankaat on jotenkin kiinnitetty toisiinsa, joten ommellessa kangas käyttäytyy samanlailla kuin mikä tahansa kangas. En enää muista paljonko kangas maksoi, mutta jotain naurettavan vähän se oli.


Seuraavaksi päätin tehdä toisen siskon pojan liivin loppuun. On ainakin synttärilahja valmiina ajoissa, kun h-hetkeen on kolmisen viikkoa vielä. Lankana tässä Record 215 puuvilla, puikot 2,5. Koko on 98-104 cm ja malli omasta päästä. Lankaa kului jotakuinkin 130g. Kaikissa resoreissa oikeat silmukat on tehty kiertäen. (Keittiövaakani on niin surkea ettei siihen ole ihan luottamista.) Jaakko piti lahjoa vaihteeksi pillimehulla että suostui tätä kokeilemaan...


Kun miehellä on ollut tällä viikolla kevätloma niin minäkin sain "vapaapäivän". Suuntasin yksinäni Menitaan, josta oli tarkoituksena löytää langat Tangled Yoke Gardiganiin. Löytyihän ne. Olin ostamassa Rowanin felted tweed - lankaa, mutta sielläpä ei ollut kuin tummanruskeaa. Minut tuntevat eivät varmaan yhtään ylläty, kun valitsin sitten tuon avocadonvihreän. En voi vaan sille mitään, että erilaiset murretut vihreät värit ovat vaan kaikkein lähimpänä sydäntäni. Yritän kyllä käyttää muitakin värejä, mutta aina palaan noihin vihreän sävyihin. Mukaan tarttui myös vähän minulle uutta sukkalankaa poikien sukkia varten ja vähän Novitan Bambua, reilussa alennuksessa kun oli. Ostin reilu vuosi sitten kyseistä lankaa, mutta sen verran vähän, ettei siitä oikein saanut mitään. Eipähän ole sekään enää este.


Ai niin. Tuo violetti kangas mikä näkyy kuvassa on makkarin uusi tyynynpäällinen. Vuoden verran etsiskelin täydellistä kangasta enemmän ja vähemmän aktiivisesti ja vihdoin se löytyi paikallisesta kangaskaupasta. Tein metrin palasta 40*40 cm ihan tavallisen tyynyliinan ja sitten toisen pitkulaisen, mihin tuli napit pitkälle sivulle pitämään "tyynyn" kasassa. Sen tyynyn koko on noin 40*100 cm. Minulla kun ei ollut siihen sisään sopivaa tyynyä, niin laskostin ohuehkon varatäkin sinne sisään. Toimiipahan "tyyny" siis säilytyspaikkanakin.

Posliininmaalaustakin tulee aina välillä harrastettua. Kylppärin lattialaatat ovat valmiit, mutta laitan sitten niistä kuvat, kun ne pääsevät lattiaan, jos pääsevät. Joku aika sitten tein pojille pari lautasta ihan vaan sabluunan läpi töpöttämällä. Aina Merimaailmassa käydessä merihevosten luona vietetään aikaa kaikkein pisimpään.


Sitten sain valmiiksi jo viime vuonna aloittelemani pannunalusen. Tähän meni vähän enemmän aikaa. Edelleenkään en ole väritykseen ihan tyytyväinen. Se on kummallista miten välillä tulee 5 minuutissa tehtyä omasta mielestä jotain tosi hienoa, kun saa siveltimen tottelemaan juuri niinkuin haluaa ja värikin on täydellistä. Ja sitten välillä vaikka mitä tekee, niin kaikki menee ihan sähräämiseksi eikä mikään tunnu onnistuvan.

1 Comments:

Anonymous Kaima said...

Oli kiva, kun kävit moikkaamassa! :)

Ja hyvä, kun laitoit linkin puserosta. Tuo on uusi tuttavuus... Voi ei! Ehkä joskus...

7:56 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home