sunnuntaina, helmikuuta 17, 2008

Ompelujuttua

Ompelukärpänen on selvästi puraissut minua jälleen. Mielessä muhii jos jonkinlaista ideaa, kunhan vain olisi aikaa toteuttaa niitä. Tänään lueskelin saumurin käyttöohjekirjaa ja huomasin miten montaa erilaista tikkia ja juttua on vielä kokeilematta (laakasaumat, rullapäärmeet jne). Yleensä surauttelen vain perus 4-lankaisella simultaanitikillä. Käyttöohjeet kaivelin esille, sillä edellisessä puserossa kävi useamman kerran niin, että vasemman neulan puoleinen lanka hyppäsi pois langankiristyslevyjen välistä. Tikki oli jatkuvasti kamalaa, sillä vaikka sääti kangankireyttä kuinka kireällä tahansa, niin tulos ei muuttunut juurikaan. Tänään olen viettänyt lähes koko päivän saumurin kimpussa tikin kanssa kiroillen. Useamman tunnin selvittelyn ja testauksen tuloksena voin vain sanoa, että kone on pakko viedä huoltoon, kun mikään kotikonsti ei auta. Mitä kireämmälle langankireyttä säätää, niin sitä helpommin lanka "liukuu" pois kiristyslevyjen välistä. Muutenkin kiristyslevyt näyttävät heiluvan.

Tämän testailun tuotoksena syntyi aiemmin leikkaamistani kankaista Jaakolle vetoketjua vaille takki. Harmillisesti minulla ei ollut oikean pituista vetoketjua, joten ompelutouhut jäivät vähän puolitiehen. Tänään olisi ollut aikaa saada takki kokonaan valmiiksi, kun mies on paimentanut poikia. Minä olen vain välissä käynyt tarjoilemassa Joonakselle evästä. Jaakko ei suostunut kokeilemaan takkia pätkääkään. Tosin eipä tuo ole tänään mitään muutakaan suostunut tekemään.


Lauantaina käytiin miehen kanssa Hämeenlinnassa Wetterhoffilla ja syömässä. Lankaa tarttui mukaan jokunen kerä (mm. pari kerää Hjertegarnin sukkalankaa Baijerilaisia varten). Oli mukava huomata, että Wetterhoffille on helppo mennä vaikka matkalla Vaarilaan, kun Hämeenlinnan ohi kuitenkin ajellaan. Ruoka oli mainiota La Bussolassa. Annoskoot olivat tosin mahtavat, minä en jaksanut pää- enkä jälkiruoasta kuin vähän reilu puolet! Maha on tainnut tottua siihen, että ruokaa ehtii syömään vain vähän kerrallaan ja hätäisesti.

1 Comments:

Blogger TiinaR said...

Ihana takki!

10:34 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home