tiistaina, joulukuuta 25, 2007

Salat julki

Aika paljastaa mitä kaikkea tässä on tullut tehtyä:


Maalasin jo kesällä pari tällaista erikoisen mallista kippoa/lautasta Jaakon ja Joonaksen serkkutytöille joululahjaksi. Ihastuin kippojen malliin - luulisin, että pienien käsien on helppo pitää siitä kiinni ja kippoon mahtuva annoskokokin on lapselle sopiva. Nämä on siis maalattu sellaisia "oikeilla" posliiniväreillä, jotka poltetaan n. 800 asteessa erikoisuunissa. Hyvin kestävät astiakoneessa pesua ja käyttöä.


Jaakon kummitädille meni 7-veljeksestä tehdyt Kertut. Tässä tosin ovat höyryttämättöminä, niin näyttävät vähän mörvelöiltä.


Jaakon ja minun yhteistyönä märkähuovutuksena tehty pannulappu Vaarille. Jaakko sai repiä mm. tuota aniliininpunaista ja laittaa sitä minne halusi. Sitten yhdessä rullailtiin ja minä hoidin viimeistelyn.


Jaakon ja Joonaksen serkkutytölle (sille samalle kenelle meni ed. postauksessa ollut pipo) meni prinsessa-setti: pussilakana ja kaksi tyynyliinaa. Nämä olivat vähän sellainen ex-tempore juttu. Molemmat pojat olivat viikkoa ennen joulua jo ennen 6 aamulla hereillä. Mies hoiti heitä aamutuimaan ja minä painelin ompelemaan. Pari tuntia ja nämä olivat valmiit.Anopille meni Silke-Alpacasta (silkkiä ja baby-alpakkaa) tehdyt lapaset oman mallin mukaan. "Resooriosaan" otin vähän vinkkiä 220 aran stitches and patterns - kirjasta, mutta tein oman sovelluksen kahdesta mallista. Tuo palmikko on samasta kirjasta ihan ilman muutoksia. Puikkokoko oli 4, vaikka vyötteessä ohjekooksi oli laitettu 5. Lankaa meni vajaa 2 kerää, kun nuo "resoorit" veivät ihan törkeästi lankaa. No eihän tuossa 50g kerässä ole kuin 80 metriä, joten painavaa lankaa on. Kuulemma ovat saajalleen sopivatkin.

Lisäksi tein miehen mummolle posliinimaalauksessa sellaisen pannunalusen, missä on pienehkö laatta keskellä, johon maalasin puolukanvarpuja. Se laatta on siis sellaiseen puualuseen liimattu. Hössäkässä unohdin ottaa siitä kuvan. Pitää joskus jos muistan niin kuvata se, kun mummolla käydään.


Yhdellä Jaakon ja Joonaksen serkkutytöllä oli synttärit lähellä joulua. Koska hänkin on dinosaurusten ystävä, niin väsäsin sitten hänelle melkein samanlaisen dino-paidan kuin Jaakollekin. Koska kangasta oli jäljellä, niin tein vielä toisenkin, mutta lyhythihaisena. Ja vielä pari hiusdonitsia hänelle ja siskolleenkin.

Kun kaikki lahjomukset olivat valmiina, niin väsäsin Ullan rinsessa - ohjetta mukaellen yhden työkaverin tulevalle vauvalle lapaset. Lankana oli Bambino ja helmiä meni yhteensä 104 kpl. Puikot taisivat olla 2,5. Halusin kokeilla helmien kanssa neulomista ja tämä oli sopiva välipala. Sitten menikin pari päivää, ettei tullut tehtyä mitään..nyt taas on jotain puikoilla ja jotain päässä muhimassa.

4 Comments:

Blogger Merith said...

Kivoja juttuja olet tehnyt. Jos lautasiin olet maalannut sinooperinpunaisella niin tiskikoneessa se valitettavasti aikaa myöten kuluu pois. Meillä on Pikku Myy kuppiin maalattu Myyn mekko sinooperilla ja sitä täytyy aika ajoin uudistaa.

1:35 ip.  
Blogger Hanna said...

Hyvä tietää! Muistaakseni käytin joulunpunaista tai pompadouria.

2:24 ip.  
Blogger Teea said...

Moikka,
Poikkesin täällä ihan "muuten vain" tsekkaamassa kuulumiset... ilmeisesti kaikki menee vallan mainiosti siellä! Hyvää alkanutta vuotta toivotellen,
Teea

8:37 ip.  
Blogger TiinaR said...

Kivannäköisiä lahjomuksia :)

7:03 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home