maanantaina, joulukuuta 10, 2007

Ompelunurkkaus ja muuta höpinää

Olen varmaan joskus maininnut, että meillä on yhdistetty kodinhoito-puku- ja ompeluhuone (n. 3-4 neliömetriä). Siellä on kaikki kankaani, lankani, hahtuvani, omeplutarvikkeeni, käsityölehteni jne. Hyvin mahtuvat, kun ovat järjestyksessä. Samassa kopperossa on kaapeissa juhlavaatteet ja yhdessä kaapissa vielä liinavaatteitakin sulassa sovussa lankojen kanssa. Miksi minä nyt tällaisia juttelen? No kun vihdoin saatiin vähän ompelunurkkaus sisustettua vähän mukavamman näköiseksi niin täytyyhän se esitellä. Viime viikolla sahattiin, hiottiin ja maalattiin uusia hyllyjä. Loppuviikosta saatiin sitten ne seinille ja lauantaina poikettiin Ikeaan hakemaan vähän laatikoita ja koreja. Näin sain melkein kaikki ompelutarvikkeeni näkyviin. Vain saumurilangat jäivät kaappiin. Niitä on sen verran paljon etteivät hyllyille mahdu. Mikä parasta, koneet ovat aina näkysällä eikä niitä tarvitse kaivaa mistään kun sopiva ompeluhetki järjestyy. Vielä pitäisi peilinkehys maalata jonkun muun väriseksi (tumma petsi??)ja pöytätasokin vielä kertaalleen vaalealla Osmocolorilla. Lisää tähän huoneeseen tulee muutoksia sitten joskus kylppäriremontin yhteydessä. Ainakin nuo puolipaneelit lähtevät pois.


Yhden joululahjan voin jo esitelläkin. Kummitytön (1v 3kk) pipo keskeneräisenä. Malli on oma, noihin siksak-kuvioihin otin mallin 220 aran stitches and patterns-kirjasta. Oli aika pähkäileminen, kun malli on niskasta pidempi kuin edestä, ja samaan aikaan kuvioiden piti kuitenkin jatkua symmetrisesti. Ja kavennukset sitten ovat ihan oma lukunsa. Koska meidän lapsilla ei päänympärys ole 50cm, niin piti keksiä joku mille pipoa kokeilla: ilmapallo. Siihen oli kätevä puhaltaa juuri oikea määrä ilmaa, että ympärykseksi sai toivotun mitan. Kokeilin huvikseni vielä Jaakollekin ja hyvin mahtui. Tähän pitäisi vielä väkertää vuori trikoosta ja palmikot noista korvallisista. Viimeistään ensi viikonloppuna pitäisi olla valmista. Laitan tästä tarkemmat speksit sitten kun se on kokonaan valmis.Tänään oli vaihteeksi lapsilla neuvolakäynti. Joonaksella on pituutta nyt 65 cm ja painoa 6850 g. Täysimetyksellä jatketaan, mutta kun motoriset taidot ovat jo huimat, niin kasvisoseita voi aloitella sitten kun siltä tuntuu. Ei ole kuulemma mitään kiirettä. Joonas siis kääntyy molemmilta puolilta selältä mahalle ja mahalta selälle sekä osaa tarttua esineisiin molemmilla käsillä ja siirtää tavaran kädestä toiseen ja mahalla ollessa vetää jalkoja masun alla hakien konttausasentoa. Kiljuminen on jokapäiväistä samoin kuin kaikenlainen jokeltelukin. Aikaisessahan tuo on, mutta niin oli Jaakkokin aikanaan. Jaakko puolestaan on jotakuinkin 94 cm ja reippaasti otti infulenssarokotuksen. Odotti reppana niin paljon neuvolakäyntiä, että heräsi aamulla 6 aikaan. Tosin odotuksen kohde taisi oikeammin olla uusi pikkuauto, joka hänelle oli luvattu rokotuksen jälkeen :)

Sunnuntaina olin posliinimaalauskurssilla ja mies hoiti molempia poikia. Aikaa minulla kului jotain 4 tuntia. Kun palasin kotiin, niin kylläpä sain paljon haleja ja suukkoja pojilta! Pitäisi varmaan olla useamminkin pois.... Joonaskin oli suostunut pullosta äidinmaitoa juomaan. Sitä vähän jännitin, kun toissaviikolla hammaslääkärissä käydessäni Joonaksen juominen oli kuulemma ollut vähän takkuista. Edelleen taitaa yhden käden sormet riittää niihin kertoihin, kun olen yksin ollut poissa kotoa 4 kuukauteen. Jaakko on nyt kokonaan kotona joulukuun alusta lähtien ja voi pojat, kun olin loppuviikosta väsynyt- varsinkin kun molemmilla pojille tuli jo alkuviikosta mahtavat nuhat, niin minun nukkumiseni on ollut hyvin vähäistä. Vielä 4 päivää ja miehellä alkaa 2,5 viikon joululoma!

1 Comments:

Anonymous Hanna said...

Olipa kiva nähdä sunnuntaina ja nyt näin sitten kuviakin siitä piposta, josta kerroit. Hyvältä näyttää! Mukavaa ja toivottavasti rauhallista joulua! Vaikka pitäishän tässä vielä nähdä ennen...

9:40 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home