tiistaina, syyskuuta 04, 2007

"selfiinit"

Eilen ja tänään Jaakko on ollut päiväkodissa ja minulla on ollut aikaa taas harrastaa vähän käsitöitä vauvan nukkuessa. Toisin kuin Jaakko, tämä vauva sentään nukkuu päiväunet...vaikka valvookin sitten aamuyöt. No joo, olin siis luvannut Jaakolle delfiinisukat. Koska 15 silmukkaan oli mahdutettava edes jonkinlainen kalan kuva, niin hain googlesta erilaisia delfiinien kuvia. Muokkasin sitten jotain kuvaa ruutupaperilla niin, että sain edes lähelle delfiiniä näköisen kalan aikaan.

Lankana on 7-veljestä ja puikkoina 3,5 addit. Toista sukkaa kokeiltaessa Jaakko ihmetteli, että missäs se toinen sukka on. Meni hetki selittäessä, että se pitää ensin neuloa. On jotenkin ihastuttavaa, miten tärkeää Jaakolle on että äiti on tehnyt nämä MINULLE. Ja nämä on MINUN "selfiinisukkani"! D-kirjain aina välillä unohtuu, kun Jaakko puhua hölpöttää kovalla tohinalla. Tainnut tulla äitiinsä, kun puhetta piisaa.

Loppuviikolla ollaankin sitten kolmistaan kotona päivät, kun on sovittu, että Jaakko on maanantait ja tiistait päiväkodissa. Välillä kaipaisin lisää käsiä, kun molempia lapsia pitäisi hoitaa ja auttaa samaan aikaan. Esimerkiksi eilen kun oli kylpyaika, niin mies oli kaupassa, Jaakko kylvyssä autojen kanssa ja minä kylvetin vauvaa. Jaakko päätti yhtäkkiä, että hän ei haluakaan kylpeä enempää ja samaan aikaan vauva alkoi itkemään. Ratkaisu: vauva pyyhkeeseen oikealle käsivarrelle, tissi suuhun, ja vasemmalla kädellä Jaakko pois kylvystä. Suihkulla Jaakosta saippuat pois ja samaisella vasemmalla kädellä sitten kuivasin pojasta sen minkä pystyin. Ja koko ajan imetin vauvaa :) Lopputulos: miehen tullessa kaupasta minä ja Jaakko tanssittiin olohuoneessa ja vauva tuhisi tyytyväisenä sitterissä.

2 Comments:

Blogger AnneM said...

hauskat sukat! Onhan se totta, että toinen käsipari olisi tarpeen. Tinja kun just oli oppinut kävelemään kun Sinna syntyi, niin kyllä siinä piti tasapainoilla kumpaa passaa ensin -ja hyvin se vauva matkusti tissi suussa pitkin asuntoa ;) Saas nähdä kuinka kaaos täällä on marraskuussa, kun vauva syntyy...

8:29 ip.  
Blogger neja said...

Söpöt sukat:) Hyvin onnistunut delfiini!

12:01 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home