keskiviikkona, heinäkuuta 25, 2007

Ompelukärpäsen puraisema

Jostain syystä minun on tehnyt valtavasti mieli ommella. No tuumasta toimeen. Viikonloppuna intoa kyllä oli, mutta jotenkin kaikki vain takkusi. En millään saanut saumurin langansäätöjä kohdalleen ja aina vain tuli surkeaa tikkiä, kun yhden langan ohjaimessa lanka ei kerta kaikkiaan pysynyt. Yhtään helpompaa ei ollut ompelukoneen kanssa, jotenkin sain senkin kanssa suhlattua. Innostus loppui sitten siihen paikkaan - kun ei mikään sujunut yhtään niin kuin olin ajatellut. Vihastuksissani otin kaikki langat kummastakin koneesta pois ja laitoin säädöt nollille. Maanantaina into oli palannut ja huolsin vähän saumuria ja langoitin sen uudelleen samoin kuin ompelukoneenkin. Ja kas, tikki oli kummassakin loistavaa ja säätöjä oli taas helppo tehdä. Tiedä sitten missä oli viikonloppuna vika, tekijässä vai koneissa?


Kangasvaraston tyhjennyksessä kantavana ideana oli saada vanhoja collegeja pois ja Jaakolle housuja syksyksi. Sain aikaan yhdet yksiväriset ruskeat, yhdet sini-vihreät ja yhdet vaaleanvihreä-tummanvihreät housut. Nuo kaksiväriset ovat varsinaisia palapelejä, mutta mitä väliä, kun a) ne ovat kotihousuiksi ensisijaisesti tarkoitettuja ja b) kuluvat nuhjuisiksi melko nopeasti, niin kuin collegella tapana on. Kun kerran kaikki sujui kuin rasvattu, niin leikkasimpa sitten ohuesta trikoosta vielä yhdet housut ja paidan. Paita oli kokeiluversio kaavoista, tiedänpähän nyt mitä kannattaa vähän muuttaa. Äärimmäisen helpot kaavat sekä housuihin että paitaan olivat jostain Ottobren tämän vuoden numerosta. Tiistai-aamuna ommeltiin Jaakon kanssa valmiiksi leikatut trikoohousut. Voi sitä iloa ja riemua kun oli "itse tehdyt" housut illalla päällä ja tekaisin samaan syssyyn äkkiseltään paidankin valmiiksi.


Takapihan tuolien päällisetkin olivat päässeet jo aika hurjaan kuntoon, joten kärpäsen puraisemana tein niihinkin uudet päälliset tänään ja sainpa vielä samasta palasta kaitaliinankin sivupöydälle. Vaikka itse sanon, niin hyvin onnistuivat ja mielestäni sopivat takapihalle oikein hyvin.


Koska kerran kangasvarasto oli päässyt pienenemään, niin tänään oli sitten hyvä syy mennä kangaskauppaan. Tässä vähän tuliaisia sieltä: peruscollegea, resoria ja dinosaurus- ja lentokonetrikoota. Laskeskelin, että 7 paita-housu yhdistelmää pitäisi näistä syntyä. Ja vielä mahdollisesti 2-3 lisää, kun ottaa vähän vanhoja kankaitakin käyttöön. Pelkästään noista 7 puvusta yhden vaatteen hinnaksi tulee jotain 4,5 euroa ja sitten noille 2-3 lisäpuvulle ei sitten tule hintaa ollenkaan.
Tutkailin vähän nettiä ja vertasin Kangastukun hintoja Eurokankaaseen, taidan tulevaisuudessa tilata kankaatkin netistä. Mutta silloin niitä ei pääse hiplaamaan etukäteen eikä aina voi tietää että mitä haluaisi :)