perjantaina, elokuuta 17, 2007

Perjantaiporinat

Tänään oli vauvan toinen neuvolakäynti. Kahdessa viikossa pituutta oli tullut 2,5 cm lisää ja painoa oli tullut viikossa 230 g, kun neuvolatädin mukaan viikossa pitäisi tulla noin 150-200g. Nyt on muutama ilta ollutkin yhtä tankkausta, mitään muuta ei ole oikein ehtinyt kuin imettämään. Vuorokausirytmi on edelleen vähän hakusessa, mutta näyttäisi siltä, että yöt ovat rauhoittumaan päin ja aamulla ja illalla vauva on sitten vähän pidempään hereillä. Mies sanoikin sattuvasti, että vauvalla on rytmi, mutta se ei ole jaollinen 24:llä :) Minäkin olen saanut nukkua mukavasti melkein joka päivä päiväunet. Yleensä aamulla, kun Jaakko ja mies heräävät ja ollaan syöty aamupala niin minä ja vauva simahdetaan pariksi tunniksi. Jaakko suukottelee ja silittelee vauvaa edelleen ahkerasti. Erityisen hauskaa oli, kun vauva sai eilen samaa d-vitamiinia kuin hänkin ja vielä samanlaisesta pikkulusikasta.

Käsitöitä olen saanut tehtyä varsin vähän: kahden viikon saldo on 2 käsipyyhkeen ripustuslenkkiä ja taka- ja etukappaleet 74-80 cm tytön neuletakista. Ei kovin kummoinen saalis. kun lankana on Samos ja 4,5 puikot. Minulla olisi viikko aikaa tehdä hihat ja huppu ennen kummitytön synttäreitä, katsotaan miten käy.

Jaakon kanssa ollaan leivottu viikon aikana pari kertaa. Luulen kyllä, että hänestä leipominen on kivaa siksi, että lopuksi taikinakulhon saa aina kaapia tyhjäksi ja maistella...

Tässä esimerkki siitä, miten koko perheen voimin tehtiin vadelma-toscapiirakkaa viime viikonloppuna 7 v. hääpäivän kunniaksi: Minä otin aineet esille ja mittasin niitä Jaakon kanssa, sitten hän kaatoi aineita monitoimikoneeseen ja sääti nopeutta. Kun taikina oli valmis levitin sen pellille, nakkasin vadelmat päälle ja mittasin valmiiksi kaikki toscapäällisen aineet. Vauva heräsi ja alkoi itkemään, joten taikina uuniin ja imettämään. Koska imettäminen kesti ja kesti, niin huikkasin miehelle, että tekee loppuun toscapäällisen. Kehotin kyllä lukemaan ensin ohjeen kertaalleen läpi, aineksethan olivat jo valmiiksi mitattuina. No päällisen ollessa valmis minäkin sain käteni vapaaksi ja saatoin levittää sen piirakalle. Sitten vain keitettiin kahvit ja syötiin piirakkaa välipalaksi. Oli oikein hyvää, kun vadelmat piristivät mukavasti muuten raskasta toscapiirakkaa. Jaakolla on muuten kuvassa isänsä vanha, kuulemma päiväkotitätien tekemä essu. Hyvin palvelee edelleen, vaikka onkin 29-vuotta vanha!

1 Comments:

Blogger Hapero said...

Ootko lähdössä 10%:n pudotukseen lankojen kanssa?

2:08 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home