tiistaina, lokakuuta 09, 2007

Kaikkea kivaa

Käsityökopassani ei ole enää kuin yksi ufo. Mietinnän alla on, mitä sille teen. Jatkanko vai puranko vai katkaisisinko vain langan ja heittäisin tekeleen roskiin.

Sain menneellä viikolla tehtyä loppuun yhden ufoni. Muistan hyvin, miten innokkaasti aloittelin tätä jotakuinkin vuosi sitten, kunnes se jäi suunnilleen puoleen väliin ufoutumaan. Yksi ongelma oli mahdollisesti liian vähiin käyvä lanka, joten viime keväiseltä Tukholman reissulta ostin sitten kerän varaston täydennystä. Sitten tuli taas kaikenlaisia muita projekteja ja tämä jäi ja jäi ja jäi... Tässä se nyt on 3xBO! Alkuperäinen Branching out oli minun toiveisiini liian kapea (hartialevyinen huivi), mutta mallikerta oli niin kaunis, että sitä piti saada tehdä. Olen huivistani onnellinen! Se on pehmeä ja ihana ja lämmin. En taida kuitenkaan sitä ihan heti kotona harteille heittää, kun vaatteeni ovat jatkuvasti maidossa, puklussa ja ties missä...


Väri on oikeasti enemmän kanervaan taittuva ja lankana on Dropsin Alpaca. Puikkoina 3,5 mm bambu-Addit. Edit: Lankaa meni noin 110g ja huivin strategiset mitat ovat 128 cm ja 38cm. Yhdellä 50g kerällä neuloin siis noin 60 cm. Varsinkin ennen pingottamista huomasi hyvin, että tätä on tehty pitkän ajan kuluessa, käsiala muuttui loppua kohti paljon löysemmäksi kuin mitä se alkuun oli. Tapani on neuloa aika tiivistä pintaa joten alussa oli vähän ongelmia, kun oli melko ohut lanka ja minun käteeni "paksut" 3,5 puikot. Lopussa työ sujuikin paljon helpommin, kun opin vähän löysäämään.

Puikoilla on tulossa jotain uuttakin, mutta niistä sitten joulun jälkeen ;) Uusimman Ullan innoittamana aion pikaisesti aloittaa kyllä jonkun helmityön. Kaapissa on pikkuisia helmiä vaikka miten, joten pitänee kokeilla ja harjoitella jollain ohuella langalla ensin.

Juuri nyt elämä tuntuu kovin aurinkoiselta. Lapset ovat vaan niin ihania ja minua ei tällä hetkellä väsytä. Taidan kaivella kaapista jotain hyvää ja kiehauttaa kaffet.

Ai niin, olen hurahtanut lukemaan Anna Janssonnin jännityskirjoja ja uusi lempisarjani myöhäisilloissa on Top Gear keskiviikkoisin. Juu se on auto-ohjelma, mutta huvittava sellainen. Britit vaan tekevät hyviä sarjoja.

3 Comments:

Anonymous Susanna L-A said...

Kaunis huivi, itsellänikin harkinnassa pukinkonttiin laitettavaksi. Voisitko mitata huivin, ja mikä on langankulutus? Helpottaisi hieman omia suunnitelmiani... Kiitos jo etukäteen!

7:45 ip.  
Blogger Hanna said...

Kiitos Susanna. Laitoin postaukseen nuo mitat.

10:16 ip.  
Blogger Ilosilmukka said...

Kaunis on huivi! Ja kiva lukea, että muutenkin menee mukavasti. Meille on tulossa pikkuinen jouluksi, vähän hirvittää, miten homma lähtee luistamaan noiden isompien kanssa. Ehtiikö sitä sitten enää käsitöitä tehdäkään!?

9:30 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home