torstaina, helmikuuta 14, 2008

Minun!

Oi ihanuutta, nyt se on valmis!


Matkassa oli vähän mutkia. Ensinnäkin on turhaa alkaa tekemään kaavoja tai saati ompelemaan sellaisena päivänä kun kaikki asiat ottavat päähän rankasti. Eihän siitä mitään tule. Olisi pitänyt suosiolla jättää toiseen päivään viimeistään silloin, kun oikea lehti kyllä löytyi (Suuri Käsityölehti 8/2002), mutta kaava-arkkia ei sitten löytynytkään. Ratkaisu: otetaan toinen lehti, josta saadaan koon 36 paitakaava 160 senttiselle, mutta siitä muokataan hihojen pituutta, hihojen pyöriötä ja aukkoja, olkia ja luonnollisesti kaulukseen ei ollut minkään maan kaavaa. Eli siis valmiista kaavasta saadaan osviittaa paidan leveyteen ja pituuteen, mutta kaikki muut piti itse säveltää. Olisin tietysti voinut kaivaa jonkun muunkin lehden ja tehdä siitä, mutta en jaksanut selata taas läpi monituisia lehtilaatikoitani.

Kun oli aika ommella, niin en ehtinyt tekemään kuin pari hassua saumaa kun lanka loppui. Tietysti. Ja kauluksen kanssa möhlin parikin kertaa ihan urakalla, kun vihapäissäni surauttelin vaan eteenpäin väkisin. Ei auttanut muu kuin ottaa ratkoja kiltisti käteen ja purkaa. Sitten kun koko muu perhe oli mennyt nukkumaan ja talo oli vihdoin hiljainen, menin ompelunurkkaukseeni ja aloin harsia. No onnistuihan tuo kun sai rauhassa tehdä. Ja mielenkuohutkin olivat laantuneet.

Sitten menikin taas muutama päivä, että sain mitään tehtyä paidan hyväksi. Eilen surauttelin loput saumat ja tikkaukset. Tosin alkuperäiset tikkaukset piti purkaa kun uusi lanka oli vähän verran eri sävyinen. Vaikka saumurikin ryttyili välillä en antanut sen lannistaa. Lopputuloksena oli täydellisen sopiva, siisti paita! Materiaali on ihanaa (ainakin puuvillaa ja elastaania), mutta epäilen vähän sen kulutuksen kestävyyttä. Toivottavasti ei heti nyppyynny. Kangas oli 170 cm leveää, joten minulla on vielä hameen/topin verran sitä jäljellä. Kun vaan päättäisi, että mitä tekisi.

Viikolla olin kaukaa viisaasti tehnyt Jaakon kevättakkiin kaavat ja innoissani paidan onnistumisesti (monista epävarmuustekijoistä huolimatta) leikkelin vielä kankaatkin eilen yöllä. Nyt kun saisi sen vielä ommeltua kasaan ennekuin tulee kevät.

Kaikille oikein iloista ystävänpäivää!