tiistaina, lokakuuta 21, 2008

Pitkästä aikaa

Aikaa on edellisestä postauksesta hurahtanut ihan kiitettävästi. Ja paljon on tapahtunutkin. Molemmat lapset aloittivat päiväkodissa syyskuun loppupuolella ja kuunvaihteessa minäkin palasin töihin. Pari ensimmäistä viikkoa meni ihan harjoitellessa uusia rutiineja, sillä vaikka olimme tottuneet aikaisiin aamuihin, niin aikatauluttamisessa oli omat haasteensa. Esim. milloin pitää herätä, kuinka paljon mihinkin aamutoimeen pitää varata aikaa, milloin lapset pitää herättää jolleivat ole jo heränneet jne. Ja sitten pitäisi muistaa varata vähän ylimääräistä aikaa, kun yleensä aina jotain tapahtuu. Jos ei muuta, niin jollekulle tulee vessahätä tai lapaset on vääränlaiset tai...

Joonas ja Jaakko viihtyvät oikein hyvin hoitopaikoissaan. Alkuun molemmilla oli vähän hankalaa, mutta varsinkin Jaakko oli jo pian kuin kala vedessä. Muutaman päivän jälkeen ei olisi halunnut lähteä kotiin ollenkaan, kun oli leikit kesken. Joonaksella menikin sitten vähän pidempään sopeutua, mutta nyt on jo kuin kotonaan. Kiipeilee kuulemma joka paikkaan niin, että kaikki tuolit ja pöydätkin on pitänyt nostaa pois...niihän tuo tekee kotonakin :) Ja ruokaa syö usein kuulemma useammankin annoksen kerralla - itse! Ei ole ollenkaan tavatonta, että Joonas syö enemmän kuin Jaakko. Ja aina kun on ruokaa vähänkin näkyvillä, niin kuuluu mankuvalla nuotilla "ANNA ANNA" ja käsi viittoilee, että minulle myös.

Käsitöiden saralla on tapahtunut kovin vähän. Viimeisen kotiviikon aikana minulla olisi periaatteessa ollut aikaa, mutta kun olin kipeä :( Väkisin pakotin itseni ompelemaan Jaakolle 2 velourhousut ja 2 paitaa, kun ne oli osittain jo leikattukin. Joonas sai myös velourhousut. Kaikki housut olivat äärimmäisen yksinkertaisilla kaavoilla tehtyjä, joten niissä ei ole mitään ihmeempää näytettävää. Paitoihin yritin tehdä vähän jotain jujua. Jaakko vaan ei halunnut olla juuri ollenkaan yhteistyöhaluinen, kun oli aika paitaa kuvata.
Synttäritkin tässä oli ja meni. Lahjaksi sain uuden radion ompelu-kodinhoitonurkkaukseen, kun edellisen otin mukaani töhin.

Sitten tilasin vielä uusimman painoksen Neulemallit kirjasta. Täytyy sanoa, että olenkin uutta painosta odotellut jo monen monta vuotta, kun vanha painos on kauan sitten myyty jokapaikasta loppuun. Käsityökirjastoni kasvoi vielä vähän lisää, kun sain mukavan tilkkutöiden aarteet -nimisen kirjan lahjaksi. Siinä oli ihania peittoja ja kasseja sekä hyvin kerrottuna tilkkutöiden tekniikkaa ainakin tällaiselle, joka ei niitä ole paljoa tehnyt.


Viimeisen kuukauden sisällä en ole juurikaan neulonut, mutta nyt näyttäisi taas siltä, että draivi on päällä! Toivottavasti uusi flunssanpoikanen ei onnistu sitä lannistamaan. Ajatus ja ideat lentävät - mistä saisin lisää aikaa vuorokauteen?

1 Comments:

Anonymous Mari said...

Hyvä kun muistutit, minunkin pitäisi tuo kirja itselleni ostaa, kun huomasin siitä tulleen uuden painoksen. On hyvä kirja! :)

10:16 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home