perjantaina, tammikuuta 12, 2007

InventaarioTuli mieleeni punnita jälleen kerran kaikki lankani. Arvelin etukäteen, että niitä on varmaan noin 8 kiloa. Aika oikeaan osuin, sillä tulos oli 8520g + keskeneräisissä töissä lepäävät langat. Oli mukava huomata, että eihän minulla ole "kuin" 4 keskeneräistä työtä. Jaakon paita, kolminkertainen BO, sukat kokoa 45 ja oma neuletakki, mistä on selkäkappale valmis. Täytyy miettiä puranko sen vai teenkö loppuun. Jokaiselle näille on oma funktionsa: Jaakon paita on TV-neule ts. sitä voi tehdä samalla kun katselee telkkaria, BO puolestaan on "radionkuuntelu" tai ihan hiljaisen ajan neule (vaikka keskellä yötä, jos ei tule uni silmään) ja vaatii siis keskittymistä. Sukat ovat taas pieni matkakäsityö, tosin matkat ovat menneet viime aikoina joko lukiessa tai nukkuessa, joten on vähän jäänyt. Se oma neuletakki on taas ehkä enemmän TV-neule.

Palatakseni lankainventaariooni, niin tässä tulokset vähän jäsennellymmin:
600g Samosta (= puuvilla-akryylisekoitelanka)
2500g sekalaisia villalankoja (= laatikollinen Nallea, 7-veljestä, Lanettia, Woolia, Bambinoa,
jotain virolaista villalankaa, joka tuntuu rasvaiselta)
1000g sekalaisia puuvillalankoja (= laatikollinen Violaa, Austerman Record 4-fach:a,
Kotiväkeä, Erica)
120 g silkkivillalankoja (= 60g Regia Silkiä, 60g Sivillaa)
400g Safrania (= puuvillalanka)
500g Online linie 164 javaa (= puuvilla-viskoosilanka)
1000g Virkkauslankoja (= Juliaa, 6-säikeistä kalastajalankaa ja jotain sekalaista; pääosin siis
puuvillaa)
1600g Sekoite- ja tekokuitulankoja (= laatikollinen akryyliä, polyesteriä jne.)
200g Hahtuvaa (= 3 kiekkoa)
400g Alpakkaa (= Drops Alpaca)
200g Austerman Step:ä
=> 8520 + Jaakon leikkeihin lahjoitetut kerät "tyhmiä lankoja"+ kesken olevat työt.

Koko satsista en ole viimeisen vuoden aikana kuluttanut yhtään hahtuvaa tai virkkauslankoja. Sekoite-ja tekokuitulankalaatikkokin on saanut olla ihan rauhassa. Pitää miettiä, josko noista em. langoista hankkiutuisi eroon - ei siis hahtuvasta, se odottaa inspiraatiota.

Ja tässä ne silitetyt Jaakon paita ja housut. Näyttävät hassuilta, kun valo ei tule oikein ts. ruskea on luonnossa vaalempi, niin kontrasti ei ole noin suuri. Tikkasin oranssilla kaikki saumat ja mielestäni oloasusta tuli varsin onnistunut ja kiva, ainakin kotiasuksi.Paidassa on oikeasti ihan suora helma ja housutkin ovat pidemmät :)