lauantaina, huhtikuuta 28, 2007

Hiljaista pitää

täällä Blogin puolella. Muuten elämässä kyllä on viimeisen 4 viikon aikana ollut säpinää niin työ- kuin kotirintamallakin. En edes muista mistä kaikesta olin ajatellut kirjoittaa. Käsitöitä on tullut tehtyä jonkun verran ja leipomisjuttuja sitäkin enemmän ja töitä, töitä ja töitä.

Käsitöistä valmiiksi ovat tulleet: 1 vauvalapaset Regia silkistä miehen työkaverin tulevalle vauvalle, yhden vauvasukat omalle tulevalle vauvalle, Jaakon pusero muistaakseni Safranista, jonka sain vihdoin viimein kasattua sekä ompelin tuossa päivänä muutamana yhdet yöhousutkin (ohutta puuvillatrikoota). Niin ja masuvauvalle on tulossa villatakki Woolista. Kohta on taka- ja etukappaleet valmiina. Omia vaatteitakin on taas vaihteeksi pitänyt vähän fiksailla kasvavan mahan takia.


Ohje Jaakon paitaan on Garnstudion sivuilta suoraan otettu.

Näissä sukissa ei ole mitään mielenkiintoista. Paitsi haasteena on se, että kun resoria tekee niin, että oikeat silmukat neuloo kiertäen, niin puikonvaihtojen väliin tuppaa väkisin tulemaan tuollainen löysempi kohta. Pitää näköjään vain harjoitella enemmän... Kiertäen neulotuissa oikeissa silmukoissa on minusta se hyvä puoli, että silmukkajono on paljon siistimmän (= suoremman) näköinen kuin tavallisesti neulotuissa.

Leipomiset tulevat tässä: 1 mansikkatäytekakku, auto-pikkuleipiä (ja kaksia muita), juustosarvia, tuulihattuja ja 2 broileripiirakkaa.


Tänään sitten vietettiin isommalla joukolla Jaakon 2-v synttäreitä ja syötiin noita edellämainittuja leipomuksia. Virallisestihan ne ovat vasta ensi viikolla, mutta kun Jaakon serkun synttärit ovat ensi viikonloppuna, niin pidettiin nämä vähän ajoissa. Jaakko sai hurjan määrän lahjoja ja taisi pienellä olla pää ihan pyörällään kaikista ihmisistä ja lahjoista.

Mietin jonkun aikaa että mitä ihmettä sitä tarjoaisi, kun rajoittavia tekijöitä oli monenlaisia: yksi ei pidä paprikasta, toinen tomaatista, itse ei mielellään voi syödä tuorejuustoa, kaiken pitäisi olla laktoositonta, keveyskin ja diabeetiikkokin pitäisi huomioida. Ja lapsillekin pitäisi olla jotain kivaa. Joten tällaisia meillä sitten tarjottiin: Tomaatti-kurkku-salaattia, broileri-paprika-mozzarella-emmental piirakkaa, juustosarvia, tuulihattuja salamitäytteellä (mm. salamia, aurinkokuivattua tomaattia, rahkaa, sulatejuustoa jne) sekä



Mansikka (paseerattuja) -kermavaahto-rahkalla ja banaaneilla sekä mansikkahillolla täytettyä kakkua (päällä oli tuoreita mansikoita ) ,
Vadelmamarmelaadilla täytettyjä ja talousuklaalla koristeltuja autopikkuleipiä,


sekä tummia ja vihreitä viinirypäleitä sekä cantaloupe - ja hunajameloonia ja lopuksi viekä Carusel -keksejä ja Fazerin sinisiä ja Geisha konvehteja ja Dammenbergin laktoosittomia (ellei ihan maidottomia) tummasuklaa kissankieliä.

Hauskaa oli vaikkakin tuli vähän hoppu, kun olin kuullut miehen aamulla sanovan, että ensimmäiset lähtevät 12.30 ja se olikin että he tulivat 12.30 meille...tulin meinaan juuri suihkusta kun ensimmäiset vieraat tulivat ja kaikki oli vähän vaiheessa. No ei se mitään tuttujahan he olivat, mutta kun meillä on yleensä kaikki valmiina hyvissä ajoin, niin oli vähän noloa.

Kaiken tämän touhun päätteeksi taidan mennä pötköttelemään ja lukemaan vaikka uusinta Modaa, jonka ostin itselleni iloksi.

sunnuntaina, huhtikuuta 01, 2007

Keväisiä touhuja


Tänä viikonoppuna ollaan tehty kaikkea mukavaa. Jaakko sai viime viikolla ensimmäisen pyöränsä (12 tuumainen Nopsa) ja sillä on nyt sitten "pyöräilty" harva se päivä. Hyvin on mennyt perille se, että ilman kypärää ei pyörän selkään ole asiaa. Tosin asiaa auttaa varmaan sekin, että kypärässä on dinosaurusten kuvia...

Tänään Jaakon päiväunien aikaan järjesteltiin varasto uuteen uskoon, ja nyt sinne taas mahtuukin jotain. Sen olen todennut monta kertaa, että kun on pienet tilat, niin silloin ei auta mikään muu kuin pitää tavaramäärä jotensakin hallinnassa ja ennenkaikkea järjestyksessä. Vielä kun sinne voisi vaunut työntää, mutta se on mahdottomuus, kun ovenkarmit eivät anna periksi.

Takapihalla kuopsutellessamme löydettiin Jaakon kanssa kevään ensimmäinen Krookus! Jaakko tohotti tapansa mukaan ja melkein tallasi kukan, johon kommentoin että "älä tallaa kukkaa" niin Jaakko höpötteli sitten koko lopun ulkonaoloajan että " en tallaa ukkaa". Vähän tuli hassu valotus, mutte akku oli kamerasta lopussa niin en ehtinyt säätämään.

Käsitöitäkin olen tehnyt: ompelin pari ruokalappua, tyynynpäällisen ja verhojen käänteet. Nolo tunnustaa, mutta verhot on riippuneet Jaakon huoneen ikkunassa syyskuusta lähtien ja vasta nyt tein käännökset. Silloin en vain ehtinyt ja verhot piti silti saada ikkunaan. No ei se ole ketään muuta haitannut kuin minua.

Meillä kävi tänään kaksi virpojaa. Oli siis hyvä, että olin varautunut niihin, vaikka viime vuonna ei tullut yhtään. Tosin siitä isosta JIM - namipussista jäi miehellekin aika paljon vielä syötävää :) Iloista palmusunnuntaita kaikille.