lauantaina, kesäkuuta 30, 2007

"Loma"

Perjantaina oli viimeinen työpäivä ja Jaakolla oli viimeinen päiväkotipäivä. Tuntuu hassulta, että maanantaina ei tarvitse mennä töihin. Vielä pyörii yksi sun toinenkin työasia mielessä. Taitaa mennä useampi päivä tai viikko ennenkuin mieli on työasioista tyhjentynyt. Jaakolla on siis 2 kk loma päiväkodista. Syksyksi on kaavailtu sellaista järjestelyä, että hän olisi 2 päivää viikossa päiväkodissa. Ai miksi näin? Pitkään ja hartaasti koko kevät mietittiin, että miten olisi parasta tehdä ja tämä tuntui parhaimmalta vaihtoehdolta (syitä en ruodi tässä enempää).

Menneiden viikkojen aikana olen saanut jotain pientä valmiiksi. Posliinimaalauksen "hys hys"-jutuista ( joihin viime postauksessa viittasin) voin paljastaa nyt, että ne olivat kaksi perhosmukia, jotka menivät Jaakon serkku-tytöille juhannuslahjaksi. Kuvaa ei ole, kun unohdin. Mm. tällaisen maalasin Jaakolle, kun kokeilin vähän erilaisia maalausöljyjä värejä tehtäessä.

Mielestäni tämä Salama-lautanen onnistui ihan hyvin. Aikaa meni 5 tuntia, kun se on kokonaan sivelmillä maalattu, ja tämä tuli yhdellä poltolla valmiiksi. Piti tehdä toinenkin, mutta vauhti hyytyi, kun olin jo maalannut pari "hys hys"-juttua, mutta niistä sitten joskus tuonnempana. Lautasia on varastossa vielä lisää, joten ehkä joku päivä teen vaikka Sallyn.

Vauvalle olen tehnyt yhdet sukat Regia Silkistä bambuisilla 2,5 puikoilla. Tikkurilasta tuplavaunujen ostosmatkalla bongasin uuden lankakaupan ja sieltä mukaani lähti kaupan viimeiset valkoiset Regia Silk kerät ( maltilliset 100g). Olivat aika törkyhintaisia. Mutta jos vertaa siihen, että olisin mennyt Menitaan, niin säästin kyllä rahaa. En varmaan olisi päässyt Menitasta vain 2 kerän kanssa ulos :) Näihin sukkiin olen muuten tehnyt toisen kantapään 3 kertaa, kun ensin tein tiimalasikantapään Suuren Käsityölehden ohjeen mukaan, ja siitä tuli mielestäni aina vaan epäsiistin näköinen. Sitten kaivoin Ullan ohjeen esiin ja johan onnistui. Olen tämän todennut joskus ennenkin, mutta kun en enää muistanut, että milläs ohjeella tämä olikaan parasta tehdä.


Tämä ensimmäinen lomapäivä kulutettiin siinä, kun etsittiin uutta ruokapöytää. Miten voi olla niin vaikeaa löytää pöytää kokoa 80*160 cm tai 150 cm ?? Tarjontaa tutkittiin viime viikolla netistä, joten olimme osanneet varautua siihen, että tällaisia pöytiä ei kovin montaa ole. Koko päivän kiertelyn tulos: 3 pöytää. Ensimmäinen ehdokas oli tilaustavaraa ja maksoi 1200 euroa. Ei kiitos. Vähän liian arvokan pöytä siihen että sitä Jaakko hakkaa lusikalla/haarukalla/veitsellä vaikka on kielletty. Ja ihan varmasti uusi vauvakin tekee sitten aikanaan sitä samaa... Toinen ehdokas maksoi "vain" kolmanneksen edellisestä, mutta voi, se oli aivan väärän värinen. Kolmas taas olisi ollut ilman jatkokappaletta liian lyhyt ja jatkokappaleella vähän liian pitkä. Mutta väri olisi ollut kohtuullinen. Ärsyttävää, kun ruokapöytästandardi näyttää olevan 90 * X. Pöh. Kyllä meillekin sen kokoinen pöytä menisi, mutta sitten parilla paikalla pitäisi olla aika hoikat istujat. Tai sitten ruokailutilan muut kalusteet pitäisi vaihtaa. No tingimme vähän vaatimuksistamme, ja huomenna olisi matka Ikeaan ja/tai Stemmaan. Niissä kun on pöydät, joiden koko on n. 85*140. Ikean pöytä olisi sitä paitsi jatkettavissakin.

Juhannusviikonloppuna käytiin Särkänniemessä sukulaisten kanssa. Jaakko osoittautui melkoiseksi hurjapääksi: Nauroi vaan ja sanoi että lisää, lisää ja laiva lentää, kun kävi Pikku-Hinaajassa (laiva joka menee edes takaisin ja pyörii joka suuntaan vaikka on "pikkuipana-laite")). Minulle tuli jo maassa paha olo pelkästä katselemisesta. Oli possujunakin kuulemma kiva ja hullu bussi ja leppisjuna jne jne. Ei tainnut olla laitetta mistä Jaakko ei olisi tykännyt. Kyllä sitten yöunet maistuivat ja vielä seuraavana päivänkin hän veteli pitkät päiväunet.

Töihin tein perjantaiksi voileipäkakun. Koristelussa olisi ollut toivomisen varaa, mutta se onkin tehty 5.20 aamulla...takana oleva suklaakakku on työkaverin tekemä. Pitää pyytää siitä ohje, kun se oli Hyvää!

sunnuntaina, kesäkuuta 03, 2007

Kesäelämää

Aika on taas vierähtänyt kuin siivillä. Kaikenlaista touhua on mahtunut menneeseen kuuhun. Yhtään käsityötä en ole saanut valmiiksi. Vauvan villatakki on edelleen nappilistakaitaleita ilman, enkä ole jaksanut kappaleitakaan yhdistellä. Oli pakko saada aloittaa se puuvillapontso, mutta sitäkään en ole tehnyt pariin viikkoon yhtään. 1,5 koukku ja 1200 m lankaa - kai tämä joskus valmistuu....lisäyksetkin näyttävät ihan kummalliselta tässä kuvassa.


Terassin teko oli koko perheen yhteisprojekti helatorstain jälkeisenä viikonloppuna. Olin aivan katki sunnuntaina, kun kaikki oli vihdoin valmista ja siivottuna. Tosin ainakin yksi marjapuska ja muutamia muita kasveja on edelleen istuttamatta ja katteet laittamatta ja terassin reunukset öljyämättä, mutta mitäs sitten. Ehtii sitä vielä. Vaikka tästä kuvasta ei ole kuin pari viikkoa niin kaikki kasvit ovat ehtineet kasvaa vaikka miten paljon.


Posliinimaalauksessa olen jotain saanut tehtyä: Jaakolle säästöpöllö, kannu ja vähän muuta, mutta ne ovat hys hys juttuja. Ainakin Jaakko on ollut tyytyväinen pöllöönsä.



Toukokuussa olen sairastanut yhden poskiontelotulehduksen ja toinen on näköjään tulossa. Koko ajan on enemmän tai vähemmän nuha ja se alkaa jo nyppimään. Siihen kun lisää välillä aivan järjettömän väsymyksen, niin mieluusti nukun aina kun mahdollista. Olo on pääsääntöisesti hyvä ja kaikkea jaksaa touhuta, mutta sitten välillä...vauva potkii ja painaa kaikkia paikkoja niin että vihloo ja vääntää ja kääntää ja närästää ja turvottaa ja ja ja. Siis kaikkea perusvaivaa näin 8 kuulla. Eilen olimme yksissä yo-juhlissa ja kun oli muutaman tunnin pitänyt kunnon korkokenkiä tassutellen ympäriinsä, niin kyllä tiesi pitäneensä.

Tänä aamuna nousin ylös ennen muuta perhettä ja järjestelin kaikki kankaani ja lankani uudelleen. Lopputulema oli se, että nyt on pakko pitää ostolakkoa lanka- ja kangasrintamalla, koska kaappiin ei yksinkertaisesti mahdu enempää. No ehkä pari kerää Regia silkiä, mutta ei sitten muuta. Kankaita pitäisi saada urakalla ommeltua ja listalla olisikin Jaakolle muutamat trikoosortsit. Ehkä ensi viikolla.