sunnuntaina, tammikuuta 22, 2006

Sunnuntain surinat


Olin unohtanut tyystin, miten hidasta kirjoneuleen tekeminen on. Jaakon lapasista toinen on 3/4 valmis, ja aikaa on palanut jo kohta vuorokausi...No syynä se, etten ole ennen moista mallia kutonut, ja ohjeessakin lukee että " Tätä siksak-mallia neulottaessa pitää kuviota seurata tarkasti." Joopa joo, huomattu on. Virheitä meinaa tulla aika usein.

Toinen puoli tästä on 1s kelt, 1s sin. ja seuraavalla kerroksella päinvastoin. Lankana on Woolin jämät ja puikot on 3 . Alkuun resorissa tein 2o, 2n ja sitten kavensin joka toisesta 2n kohdasta 1s pois. Laitetaan nyt tähän omaksi muistilapukseni, että alussa silmukoita oli siis puikoilla 14, 12, 14 ja 12 (eli 52s) ja kavennusten jälkeen 12, 13, 10, 11. Näin menee kuviot tasan.

Tekisi mieli tehdä toinen lapanen eri kuviolla, mutta ehei. Kun kerran näin olen aloittanut, niin sitten tehdään sillä loppuun asti, vaikka mikä olisi.

Toivon todella, että huomenna pääsisimme Jaakon kanssa ulos. On ollut niin kylmää, etten ole moista edes harkinnut. Nyt alkaa vaan jo huomaamaan, että tarvitsisi vaihtelua tähän sisällä kököttämiseen. Siksi olikin mukava käydä eilen Jumbossa kaupassa. Voi kun sielläkin olisi mukava lankakauppa, mutta kun ei niin ei. Joku kerta vielä täräytän ja ostan jotain lankaa netistä. Se on varma se.

5 Comments:

Blogger Taija said...

Tosi hieno toi lehtipaita ja hirmu tasaista toi kirjoneule! Kirjoneule ei ole mun juttu... tulee möykkystä jälkeä, mutta ehkä se on vaan harjoituksen puutetta!

Toi oli tosi hyvä idea tehdä kuvio nurjilla silmukoilla, se sopisi mulle paremmin kuin kirjoneule, täytyykin kokeilla, jahka vaipanompelut on ohi.

9:00 ip.  
Anonymous Mari said...

Nättiä neuletta tulee! :) Samoin kuin tuo lehtineule on kiva. :) Luulen, että se lehtineule on siksi laitettu "keksivaikeaksi", kun siinä on se lehtikuvio... Eikös helppo vaikeusaste ole yleensä ihan pelkkää sileää, ainaoikeaa tai joustinneuletta? ;)

Minäkin muuten teen parhaillaan kirjoneuletta, ja saman olen huomannut, että kyllä se on hidasta! Mutta on se kyllä ihan mukavaakin. :)

10:15 ip.  
Anonymous Mari said...

Joo ja siis piti kirjoittaa "keskivaikeaksi" ei "keksi..." ;)

10:16 ip.  
Blogger Susanna said...

Kivalta näyttää lapanen! Ja tuo samospaita on myös kaunis.

Meilläkin on todistettu, että äidit herää herkemmin lasten itkuihin. Mutta kun mies jäi hoitovapaalle ja mä menin töihin, eli roolit tavallaan vaihtui, mä aloinkin yhtäkkiä nukkua kuin tukki, aamulla mies sitten kertoi miten vaikeaa pojalla oli yöllä ollut jne! Eli kai se on siitä asennoitumisesta kiinni. Äideillä on kuitenkin vahvasti selkäpiissä tieto, että viime kädessä laps on minun hoidettava :D

7:10 ap.  
Blogger Hanna said...

Kiitos kaikille kehuista! Alkuperäisessä ohjeessa lehti oli tehty neulalla silmukoita jäljittelemällä. Alkuperäinen idea oli tehdä samoin, mutta sitten päätin, etten haluakaan tähän mitään muuta väriä.

Ja täytyy sanoa, että mitä enemmän kirjoneuletta tekee, niin sitä helpommaksi se muuttuu ;)

4:17 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home