torstaina, helmikuuta 16, 2006

Torstai on toivoa täynnä

on joku viisas sanonut. Joka päivä, tai oikeammin ilta, toivon, että Jaakko nukkuisi paremmin...no tänäkin aamuna herättiin 5.55 ja yö oli sanalla sanoen levoton ja äiti oli jälleen ihan puhki. Mutta sitten kun sitä vähiten odottaa, niin tapahtuu se ihme, että Jaakko nukkuukin monta tuntia putkeen. No yli 7 tunnin unia taitaa mahtua tähän 9,5 kuukauteen ehkä 4 tai 5. Onneksi tiedän, että näitä huonounisia lapsia on enemmänkin. Olen kuulemma ollut sellainen itsekin pienenä.

Käsityöriippuvainen kyseli pitsisukkien ohjetta ja toki minä sen mielelläni jaan teidän kanssanne. Pitsikuvio on Kauneimmat neulemallit kirjasta ja muuten sukat on omasta päästä. Kopioin mallikerran ruutupaperille, kun en jaksanut kokoajan kirjaa sylissä pitää, ja Jaakkokin olisi tahtonut kirjaa aina "lukea". Tällainen se siis on:

Ympyrät ovat langankiertoja ja kolmiot kavennuksia. Oikeassa reunassa tehdään 2o yhteen (kolmion kärki oikealle) ja vasemmassa reunassa ylivetokavennus (kolmion kärki vasemmalle). 9:nnellä rivillä oleva "harakanvarvas" on 3:n silmukan kavennus: ota kaksi silmukkaa vasemmalta puikolta oikealle ikään kuin neuloisit ne oikein. Neulo 1 oikein ja vedä nämä kaksi sen yhden yli. Joka toinen kerros (siis kerrokset 2,4,6,8,10) neulotaan oikein. (Jos tehdään tasoa, niin sitten nämä kerrokset nurjalla nurin.) Mallikerran korkeus on siis 10 krs ja 13 silmukkaa. Sukkiin loin 2,5 puikoille 14s/puikko ja pitsikuvion tein päälle. Kantapää on jälleen tehty tiimalasikantapäänä.

Minulle tuo 14s on hivenen reilu, mutta jalka onkin hurjaa kokoa 34-36...kenkäkaupan lasten jalkojen mittarin mukaan se on kyllä kokoa 33-34, mutta todistettavasti monet (varsinkin italialaiset) 36 kokoiset kengät ovat minulle sopivia. Mutta sitten suomalaisella mitoituksella 36 ovatkin ihan kalossit. Tunnustan kyllä ostaneeni yhdet jos toisetkin kengät lastenpuolelta, kun tuo jalka on vielä kapeakin. Kenkien osto onkin siis aina yhtä tuskaa, jos en halua niitä tyttöjen vaaleanpunaisia rusetillisia avokkaita, joten olenkin tehnyt jo jonkin aikaa niin, että aina kun tulee kivat kengät vastaan jotka ovat SOPIVAT, niin ne ostetaan samantien eikä asiaa lykätä yhtään. Seuraavalla kauppareissulla niitä ei kuitenkaan enää ole.

Neulerintamalla ei ole tänään tapahtunut yhtään mitään. Sen sijaan olen leiponut omenapiirakan ;) Niin ja kiitos Tuulia vinkistä, se oli tosiaan Lankakomero, joka kirjoitti 6.2. ja 8.2. nurjan silmukan tekemisestä blogissaan.

Ja sitten päivä uutinen! Jaakko teki juuri ensimmäisen kakkansa pottaan. Hyvä Jaakko, hienosti tehty!

3 Comments:

Blogger Käsityöriippuvainen said...

Kiitos paljon! Tuo onkin hyvä tapa jakaa ohjeita, itse yritin kerran epätoivoisena tehdä jotain kuviota excelillä blogiani varten ja oli tois hankalaa...

7:01 ip.  
Blogger Kristel said...

Onnea Jaakolle! ;) Reipasta. (nimim. lapsi kantaa pottaa ympäriinsä, mutta huutaa jos sille pitäisi istua)

8:11 ap.  
Blogger Hanna said...

Moi ja kiitos kommenteista. Niitä on mukava saada.

Meillä on vasta pottaharjoittelut alussa, ja siellä käydään säännöllisen epäsäännöllisesti. Eli silloin kun aletaan vaippaa vaihtamaan. Aina Jaakko ei tahdo potalla istua, mutta ei sitten.

Tsemppiä vaan Kristelille potatettavan kanssa ;)

11:28 ap.  

Lähetä kommentti

<< Home