lauantaina, helmikuuta 04, 2006

Hippy-liina

Kaulaliina on valmis. Koska en halunnut, että sitä pitää kietoa metritolkulla kaulan ympäri, niin päätin neuloa kaulaliinaan kujan, josta liinan toisen pään voi sitten pujottaa. Lasten kaulahuiveissa olen monesti törmännyt tällaiseen, mutta en niinkään aikuisten malleissa.

Oikeastihan tuo kuja tehdään jo kaulaliinaa neuloessa, mutta minä tein sen jälkikäteen ja niin, että se ei ole tasapaksu, vaan kapenee vähän toisesta päästä. Tästä on seurauksena se, että liina tulee kauniimman näköisesti kujasta. Ainakin minun mielestäni. Lankana siis Hippy ja 7 puikot. Tämän annoin äidilleni, kun hän siitä niin kovasti piti. Ainut ehto oli, että sitä sitten kanssa pidetään. Äidillä kun tuppaa olemaan sellainen tapa, että jos minä jotain hänelle teen, niin sitä sitten säilytetään jossain kaapin perukoilla ja välillä käydään ihailemassa.

Seuraavaksi teen toisen niistä Jaakon sukista, ja sitä seuraavaksi teen koon 45 miesten sukat. Kääk. Muistan vaan, että niiden vartta ja jalkaterää tekee ikuisuuden lasten sukkiin verrattuna... Alpakka ja Regia Silk saavat siis vielä vähän odottaa.