maanantaina, tammikuuta 30, 2006

Piristystä päivään

tuovat kukkaset. Kaikeksi onneksi miehen luulo kuumeesta oli väärä, ilmeisesti väsymys ja päänsärky saivat olon vain huonoksi. Ei mikään ihme. Huh huh siis tältä erää!

Seuraavan projektin mallitilkku on pyykki- koneessa pyörimässä. Tarkoituksena olisi siis tehdä lapaset, josta puolet on hahtuvaa ja puolet villalankaa. Langat ovat peräisin Tallinnasta, ja vyötteitä ja nettiä tutkiessani huomasin, että ne ovat Evillan lankoja. Normaali villalanka tuntui alkuun vähän omituiselta, kunnes luin Evillan sivuilta, että langat on käsitelty niin varoen, että langan omaa lanoliini säilyisi. Langat sain tuliaisina, kun muutama vuosi sitten pyysin tuliaisiksi lapasia. Kuulemma lapasia ei löytynyt, joten sain lankaa, josta voisin sitten neuloa itselleni moiset. Kaupassa oli myyjä kuulemma sanonut, että kannattaa käyttää yhtä hahtuvasäiettä ja villalankaa, niin tulee kestävät ja lämpimät lapaset. Ja koska langat (varsinkin hahtuva) ovat minulle vieraita, niin tein sitten kaiken sääntöjen mukaan mallitilkun.
Ja kun tilkku on kohta kuivumassa, niin ehdin hyvin aloittaa vielä Jaakolle villasukat, sillä keksin ratkaisun kantapäihin tuleviin reikiin (siis silloin tuleviin reikiin, kun ei tehdä perinteistä kantapäätä).