sunnuntaina, huhtikuuta 16, 2006

Kevät tulee!

Nyt se on sittent täällä, KEVÄT! Tässä helmililjat puskevat melkein hietikolta ja kuva on otettu viime keskiviikkona, pari päivää sen jälkeen, kun lumi suli tästä kohtaa. Samana iltana bongasin narsissien ja krookuksienkin alut puskien alta. Jippii. Minusta nämä kevätkukkaset ovat ihania, ja minulle tulee joka kevät niistä iloinen mieli.

Se on näköjään niin, että työviikolla ei jaksa juuri blogia päivittää tai tehdä edes käsitöitä. Nämä Jaakon Regia silkistä valmistuivat kuitenkin. Tein ne 3 uusilla addeilla ja ihan hyvät niistä tulivatkin. Mutta mieluummin neulon ko. lankaa 2,5 puikoilla, tulee paljon tasaisempaa. Joo okei, samaan aikaan kun neuloin näitä, niin luin kyllä kirjaakin, että silläkin lienee vaikutuksensa työn laatuun.

Kiirastorstain iltana alkunsa sai vihdoin oma villatakkini. Ohje on kevät 2006 Novitasta (malli 36), mutta en tee pitsineuletta vaan ihna sileää. Lankana on Tukholmasta ostettu Drops Alpaca semmoinen ihanan tumman vihreä. Kokeilin ohjeessa ollutta pitsineuletta ja paria muutakin pitsineuletta, mutta mikään niistä ei oikein napannut. Ongelmana on vähän se, että en millään saa kovinkaan tasaista, kun olen aina tottunut tekemään aika ohuilla puikoilla ja jotenkin 3,5 tuntuu alpakkaan paksulta. Aloitin puisilla addeilla, mutta vaihdoin ne metallisiin, kun käsituntuma vaan tökki. Ehkä kyse on kuitenkin harjoittelusta. Vielä omituisemmalta tuntui kun kokeilin ohjeen mukaisia 4 puikkoja..saati sitten 5 mitkä jossain ohjeessa oli pitsin tekoa varten.

Tästä on tulossa takakappale, ja kuva on näköjään väärinpäin, mutta en nyt jaksa laittaa sitä uudelleen.

Tällä hetkellä haluaisin tehdä ainakin tällaset käsityöt:

* Äidin miehelle villasukat kokoa 45-46. (Nämä ovat saaneet jo alkunsa, sillä näitä tehdään junamatkoilla töistä kotiin tullessa. Hitaasti valmistuu.)

* Jaakolle ohuet villasukat regia silkistä uusiin kevätkenkiin. (Silmukat oli pakko luoda eilen ja kokeilla miltä lanka maistuu 2,5, puikoilla. Juu parempi on kuin 3.)

* Oma villatakki. (Takakappaletta tehty noin. 20 cm.)

* Tummansinisestä velourista Jaakolle vähän hienompi paita ja housut.

* Sinisestä ulkoilufleesestä kevättakki, Jaakolle.

* Itselle ihanan hennon vihreästä silkistä itselle kietaisupaita, ohje jossain vanhassa SK:ssa.

* Branching out alpakasta.

* Regia silkistä sukat ja lapaset Jaakon serkkupojalle.

* Ikiaikaisen vanhasta söpöstä nallekuvioisesta puuvillasta Jaakolle semmoinen kiva kauluspaita.

* Jaakon serkkutytöille tahtoisin ommella jotkut ihanat hörhelöhameet jostain oikein tyttömäisestä vaaleanpunaisesta kankaasta. Ja niihin ruusuja ja vekkejä ja vaikka mitä. Jotain aivan muuta siis kuin ainaiset siniset, vihreät ja ruskeat.. :) tiedän, että tällaiset olisiva tosi epäkäytännölliset, mutta silti..

Kysymys on siis, että mistä aikaa???? Pihatyötkin kun alkavat kutsumaan. Öistä en napsi aikaa, kun ne nytkin tuppaavat jäämään liian lyhyiksi. Ehkä suosiolla vaan haaveilen. Sinänsä on poikkeuksellista, että minulla on 3 työtä kesken. Yleensä on vain 1. Maksimissaan 2.