sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006

Mukava päivä

Aamu alkoi mukavasti puoli 7 aikaan jao 9 jälkeen suuntasimme kohti lauttasaarta Bobon ystävämyyntiin. No olihan siellä tosi kivoja lasten vaaatteita 50-160 cm, mutta hinnat ei sitten ollutkaan niin kivoja. Onhan se alennus tuntuva, jos se on 30-50%, mutta jos lähtöhinta on paidalle 30 euroa, niin jää sitä silti ihan liikaa. Löytyi sieltä takahuoneesta lisäalennettujakin tuotteita, joitain ihan kivojakin, mutta silti esim. paidalle jäi hintaa 7 euroa. Vähän vai paljon, riippuu mihin vertaa. Olisin se ottanutkin ja parit housutkin, mutta sitten aloin katsomaan jonoa joka mutkitteli ja kiemurteli..alkupäässä joku nainen tokaisi, että hän on odottanut jo 20 minuuttia ja siitä jonon loppuun oli varmaan 3 huonetta ja kymmeniä ihmisiä. Arvioitu odotusaika siis reilu tunti, puolitoista. Siinä vaiheessa laskin vaatteet käsistäni ja sanoin miehelle, että nyt lähdetään pois. Minä en kestä odottaa eikä varmaan kestä Jaakkokaan...siellä oli olo meinaan kuin saunassa.

Sitten matkaa jatkettiin Backaksen puutarhamessuille vai mitkä markkinat ne nyt oli. Hurjasti oli ihmisiä ja kaikkea kivaa puutarhaan olisi taas saanut. Mukaan tarttui pari tomaatintainta ja monivuotinen "hot & spicy" oregano. Miten oregano voi olla hot & spicy?? Kerron kun olen sitä maistanut. Matkalla takapenkillä neuloin sukkaa kokoa 45, mutta se oli lopetettava, kun tuli paha olo. Aurinko räkitti ihan täysiä sisään ja minä olis ainoa jolla ei ollut aurinkolaseja.. tääytyisi sellaiset hankkia kun vanhat on pilalla.

Eilen illalla sain takakappaleen omasta villatakistani valmiiksi. Ei ole kovin kummoinen, mutta on tuo alpakka ihanan pehmeää. Tämä viikko näyttää olevan sellainen, että on aivan turha edes unelmoida käsitöistä. Juuri illalla totesin miehelle, että Jaako tarvitsisi pikimmiten kevyehkön takin (siitä ulkoilufleesestä mitä minulla on) kun jonnekin jos mennään autolla niin ei tarvitsisi kokohaalaria. Milloin tämänkin muka ehtisin tehdä??? Illat menee tällä viikolla leipoessa Jaakon 1v synttäreille (jotka on siis ensi viikolla). Näistä muutamasta illasta olen 2 poissa, joten ei jää kuin 3 iltaa aikaa. Ekat vieraat tulevat jo lauantaina ja seuraavat maanantaina, joten kakkujakin leivotaan kaksin kappalein.. en pistä ollenkaan pahakseni!Jaakko harjoittelee itsenäistä syömistä ihan ok tuloksin. Tosin sotku joka ruokailun jälkeen on aivan tajuton, ja yritän joka kerta lohduttautua, että kyllä se joskus osaa sitten syödä nätisti. Kummallinen vaihe on menossa, kun mikään kielto ei tehoa. Aikaisemmin Jaakko alkoi melkein itkemään, kun kovasti jotain kielsi, mutta nyt vaan nauretaan ja tehdään uudelleen ja uudelleen ja uudelleeeeen. Ja seuraavana päivänä sama juttu. Voi ÄH!!! Kurja olla koko ajan kieltämässä.Iltapäivällä Jaako veteli jättipitkät unet 3 tuntia, joten sillä aikaa ehti taas puslata vaikka mitä pihalla. Mm. pyörä pestiin yhteistuumin miehen kanssa ja ensi viikolla olen 3 päivänä menossa töihin pyörällä. En todella fillaroi Helsinkiin asti (joo sen olen tehnyt kerran ja vielä edestakaisin) kun matkaa on n. 40km, mutta kun olen tuossa muutaman kilsan päässä poikkeuksellisesti, niin on ihanaa mennä pyörällä. Jes. Todettiin miehen kanssa, että me kaivataan pyöräilyä, kun sitä tuli ennen Jaakkoa tehtyä aika paljonkin. Viime kesänä Jaakko oli niin pieni, mutta nyt sille voisi hankkia jo istuimen pyörän takaritsille ja tietty kypärän. Ja sitten vain menoksi!

2 Comments:

Anonymous AnneM said...

ihanaa sotkua ;)

12:34 ap.  
Blogger MysteryKnitter said...

Lovely mess! And your needlework is lovely, as usual.

11:03 ip.  

Lähetä kommentti

<< Home