tiistaina, heinäkuuta 25, 2006

Loma on loppu :(



Niin se vain aika menee. Kolme viikkoa hurahti tuosta vain. Viime päivityksen jälkeen kävimme Posiolla mökkeilemässä jonkun päivän ajan ja tietty käytiin Pentik-mäelläkin. Sieltä tarttui kaikkea kivaa kassiin.

Takaisintulomatkalla poikkesimme Rukalle ja sen huipullehan piti sitten kiivetä. Jaakko vain kantoliinaan ja menoksi...totesin taas kerran että vielä jaksan kantaa liinalla ihan ok. Jalat olivat kyllä vähän maitohapoilla alastullessa. :) Odotin, että joku liharyhmä olisi ollut seuraavana päivänä kipeä, mutta ei ollut! Kumma juttu. Pitäisi varmaan ostaa kudottu lyhyehkö liina, niin saisi vielä tukevamman sidonnan tehtyä- tuo trikoinen alkaa olla hivenen kapeahko.

Edit: kuvat lisätty




Käsitöitäkin tuli harrastettua jonkun verran automatkoilla. Tulevan sukulaisvauvan nuttu edistyi suunnilleen etukappaleitten verran, joten saavutusta ei voi pitää mitenkään suurena, mutta jotain sentään. Jotenkin kaikki automatkat olivat niin rasittavia, kun Jaakkoa piti viihdyttää ihan koko ajan, paitsi tietysti nukkuessa, mutta sitten sitä nukkui itsekin. Ja iltaisin ei juuri aikaa käsitöille ollut.

Edit: Pakko oli vielä vähän muutella ulkoasua ;) Lisää muutoksia tulossa, mutta nyt nukkumaan

torstaina, heinäkuuta 13, 2006

Vastaus arvoitukseen

Kiitos kommenteista! Niitä on aina ilo lukea :) Valitettavasti pussukat evät olleet nutturapusseja eikä my little ponyn tossukoita vaan ne ovat terassin pöydän pöytäliinan painot.

Olen nähnyt jossain tällaiset mansikan malliset, mutta koska en halunnut punaisia painoja, niin tekaisin sitten tällaiset. Ja toimii ihan hyvin. Nyt ei ole pöytäliina joka tuulahduksen jälkeen rutussa. Pussukan sisään laitoin kiven, siksi muotokaan ei ole ihan pyöreä. Olisi tietty kiva, jos olisin löytänyt ihan pyöreitä tai soikeita kiviä.

En saanut eilen yöllä unta (kiitos myöhäisten päiväunien), joten nouloin puolipakolla Jaakon liiviä. Nyt siinä on kaikki langanpäätkin päätelty, mutta rerosit pitää vielä tehdä. Sekään ei ole iso homma, mutta yhden jälkeen yöllä alkoi unimatti jo kutsumaan.

Tänään kävin kirjastossa ja löysin aivan ihania kirjoja. Sisustusta (lähinnä lastenhuoneen), neulontaa, virkkausta. Kertomakirjallisuutta en ottanut tällä kertaa mukaan, kun näistä tuli jo niin mahtava pino. Voi miten minun pääni viliseekään kaikkia kivoja suunnitelmia ;)

keskiviikkona, heinäkuuta 12, 2006

Miksei tännekin voisi tulla vähän vettä??

On kuuma. Tuskallista, kun koko ajan on hiki pinnassa ja kasvit kärsivät veden vähyydestä. Tänään juuri haravoin takapihan Terijoen salavan lehtiä reilu 40 litraa, ihan kuin olisi syksy. Takapiha näyttää taas siltä, että siellä voisi jälleen haravoida - kiitos tämänpäiväisen navakan tuulen. Höh. Ei pitäisi valittaa, kun Suomessa ei niin usein näin lämmintä ja kuivaa ole, mutta kun on ihan puhki jo kesken päivää eikä sitten jaksa tehdä oikein mitään järkevää. Osansa tietty silläkin, että aamulla mennään Jaakon kanssa jo 8 pintaan ulos.. Silloin ei vielä ole niin tajuttoman helteistä. Kuulemani mukaan vähän pohjoisemmassa on jo tullutkin vettä, mutta ei täällä. Pilvet vain purjehtivat ohi.

Jaakon liivi on edelleen vaiheessa. En tiedä mikä siinä tökkii, se ei vain jaksa kiinnostaa. Mielessä olisi paljon kivampia projekteja ;)

Jotain olen sentään saanut aikaankin. Tässä pino paitoja ja yksi kesämekko lyhennettyinä ja osa kavennettuina. Olisi kiva, jos t-paidat ja housut olisi niin pitkiä..tällainen tappi kuin olen. Haluan, että vaatteeni istuvat hyvin, eikä niin, että t-paidan helma on jossain lanteilla ja housujen lahkeet rullalla.

Fiksasin pari toppiakin. Olkaimia lyhensin vähän, ja sitten toiseen tein tällaisen rypytyksen. Jostain syystä olen nyt viehtynyt rypytyksiin.

Ja sitten arvauskilpailu. Mitä nämä ovat? Vastaus tulee seuraavassa päivityksessä, kun nämä ovat käytössä :) Lankana on 6-säikeinen Finlan kalastajanlanka ja 1,25 mm virkkuukoukku. Malli on omasta päästä.

tiistaina, heinäkuuta 04, 2006

Nyt on loma, lämmin ihana loma...

Nyt on siis edessä kolmisen viikkoa kesälomaa. Hyvin huomaa, että kotona ollessa ehtii käsitöitä ja muuta touhuamaan paljon enemmän kuin iltatunteina töitten jälkeen. Eilen, siis ensimmäisen lomapäivänä käytin Jaakon päiväuniajan siihen, että siivosin meidän tärkeiden paperien laatikon. Ei siinä mikään ihme homma ollut, mutta kummasti sinne aina ilmestyy vähemmänkin tärkeitä papereita, jotka ovat sitten hajallaan. Tänään luin kirjan ja tein vähän käsitöitä. Ulkona ollaan oltu tuntitolkulla pitkin päivää. Olkapäistä huomaa hyvin, että aurinko on paistanut :)

Jaakon liivi on vähää vaille valmis. En tiedä mikä siinä alkoi yhtäkkiä tökkimään, joten se oli "jäähyllä" jonkun viikon vai oliko kuukausiakin. En nyt jaksa muistaa.

Etukappale, josta toinen olka vielä tekemättä. Kuten alemmasta kuvasta hyvin huomaa, en ole mikään mestari kirjoneulonnassa. toisaalta eipä tuota ole tullut juuri harrastettuakaan, ainakaan puuvillalangalla.


Etukappaleeseen on tulossa auton kuva. Toinen vaihtoehto kuvaksi on pallo, koska Jaakko rakastaa kaiken kokoisia ja näköisiä palloja. Päiväkodissakin on kuulemma aika mustasukkainen kaikista palloista... Ilmeisesti on sieltä oppinut tai sitten isältään, että miten palloa kuljetetaan potkimalla.

Ja sitten tämä takakappale, joka on kokonaan kirjoneuletta. Kumma juttu muuten, että tähän kuva tulee ihan väärinpäin, kun olen sen kuitenkin oikeinpäin kääntänyt.. hm en nyt jaksa alkaa taiteilemaan tämän kanssa, joten olkoon.

Olen tehnyt toistakin työtä, ja siitä on takakappale valmis. No se nyt ei ole mikään Suoritus, kun itse vaatekappalekin on niin pikkuruinen. Kerron tässä vaiheessa vain sen verran, että se on tulossa sukulaisen tulevalle lapselle. Voi sitä on niiiin mukava tehdä (tunnustan, että poden välillä vauvakuumetta).