perjantaina, syyskuuta 29, 2006

Perjantain pulinat

Kaikista taudeista, joita Jaakolla on ikinä ollut tämä vesirokko tuntuu kamalimmalta. Jokapaikkassa, kirjaimellisesti, on jos jonkinlaista vesikelloa. On alkavaa ja rupeutuvaa ja kaikkea siltä väliltä ja kutina näyttää olevan ihan mieletön. Viime yönä piti jonkun aikaa pitää kypäräpipoa Jaakon päässä, kun hän raapi ja retuutti tukkaa, korvia, niskaa, silmiä jne ihan hirvesti. Näyttää siltä, että kasvoissa ja vaippa-alueella on näppyjä kaikkein eniten. Suussakin on hellukoita, joten syöminenkään ei ole ollenkaan kivaa. Ja nuo yöt..varovainen arvio nukutuista tunneista viimeiseltä 2:lta yöltä yhteensä on ehkä 3 tuntia :(

Mutta tänään päivällä meillä on ollut oikein kivaa. Panadolia vaan kuumetta alentamaan ja spriillä pyyhkii ihoa, niin elämä hymyilee taas hetken. Perjantain kunniaksi leivoimme kääretortunkin!

Kuvein laittaminen jää väliin, kun blogger on niiiin hidas. Lisäilen vaikka sitten illalla.
Edit: Tässä kuvat. Pitsineule on Lankakomeron ohjeen mukaan tehty. Kiitos siitä, ohje oli hyvin toimiva!


Lyhyesti sanoen Jaakon sukat ovat valmiit, Jaakon serkun 1 kk neule on pingottumassa ja kypäräpipo on tulossa. Tuo kypäräpipo vähän jännittää, kun ohje on 2 vuotiaalle, mutta tähän mennessä tehty kaulaosa näyttää jotenkin pieneltä. No jos ei sovi Jaakolle, niin pitää keksiä sitten joku kelle sen voisi antaa.

keskiviikkona, syyskuuta 27, 2006

Hip Hei!




Vihdoin pääsen surfaamaan netissä oikein antaumuksella! On meinaan monen päivän päivitykset lukematta, joten saattaa hetki vierähtää tämän koneen kanssa.

Kävin eilen verestämässä vanhoja posliinimaalaustaitojani. Se oli aivan ihanaa! Aika riensi ja ennenkuin huomasi, oli 2,5 tuntia mennyt. Yllä kuvia aikoja sitten maalaamistani Myrna mukeista. Mallina oli aito Myrna kahvikuppi (kuvissa keskellä), mutta kaiken olen mukeihin itse piirtänyt, värit itse tehnyt ja siveltimellä kaikki maalannut. Eli ovat tosiaan kokonaan käsintehdyt.

Jotain olen saanut käsityörintamalla aikaankin, mutta niistä kuvia huomenna. Kuvittelisin pääseväni päivälläkin päivittämään tätä blogiani, kun yllätys Jaakko on taas kipeänä. Nyt on vuorossa vesirokko: ( Johan siitä edellisestä rokosta meni kolmisen viikkoa..ja vesirokonkin jälkitautina on kuulemma usein korvatulehdus. Toivoisin kyllä, että sitä ei tulisi. Aika näyttää. Muistan hyvin miltä tuntui olla vesirokossa, kun olin silloin joitain 5v. Lohduttavaa oli kuulla lääkärin suusta, että mitä pienempänä taudin sairastaa, niin sitä helpommalla lapsi pääsee. Ainakin Jaakon tauti näyttää olevan aika rajua, kun aamulla ei ollut yhtään näppyä, klo 16 maissa muutama kuulemma haarovälissä ja klo 19 olikin sitten jo vaikka miten monta hellukkaa ympäriinsä. Voi äitin pientä :((

Lueskelin noita vanhoja postauksiani ja huomasin, että aiheet pyörivät aika tarkkaan Jaakon sairastamisten ympärillä. Mutta minkäs teet, kun sitä tämä elämä tuntuu nyt olevan..

Muuttoruljanssit jatkuivat tällä viikolla edelleen: töissä muutettiin huoneesta toiseen. Pari tiimiä pistettiin istumaan samaan avokonttoriin ja ainakin ensimmäiset kokemukset ovat olleet ihan hyviä. Sielläkään ei ole vielä kaikki taulut seinällä kuten ei ole kotonakaan ;)

perjantaina, syyskuuta 22, 2006

Ei nettiä vieläkään :(

Vielä kestää jokunen päivä, että saan netin käyttööni. Eilen pääsin tekemään varsinaisen tilauksen ja kuulemma asennuksessa kestää 1-5 arkipäivää. ´

Minulta poistettiin toissapäivänä viisaudenhammas ja oli tosi helppo juttu! Olin positiivisesti yllättynyt, sillä alaviisaudenhampaat leikattiin yhdellä kerralla ja se oli ihan hirveää. Seurauksena oli monen päivän kuume jne jne. Nyt on ollut koko ajan ihan hyvä olo - ainut vaan, että ruoka on kylmiä sosekeittoja, vellejä, mehuja, jogurtteja jne..tänään saa sentään varovasti syödä pehmeää leipää!

Viikonloppuna olisi tarkoitus kunnostaa varasto (lämmintä tilaa). Se tarkoittaa sitä, että sieltä on kaikki tavarat otettava pois, uusittava hyllyt kestävämmiksi ja muutenkin pitää tila optimoida. Ehkä sitten saisi sisältä jotain vielä sinne kannettua säilöön.

lauantaina, syyskuuta 16, 2006

Muutto, osa 3

Muutto on onnistuneesti ohi. Viime viikon perjantaina 8.9. muuttofirman auto kaarsi pihaan klo 8,30 ja kaikki tavarat oli kannettu uuteen paikkaan sisään 4,5 tunnissa. Ihan tehokasta toimintaa. Mitään ei mennyt rikki ja lasku oli kohtuullinen, joten luulen, että tulevaisuudessakin käytämme muuttofirmaa. Varmaa on, että tämäkään asunto ei ole perheemme viimeinen...ehkä tässä nyt sitten kuitenkin voisi asua enemmän kuin 3 vuotta. Laskeskelin, että viimeisen 5 vuoden aikana on ollut 3 muuttoa. Voimille tämä viimeisin otti, mutta nyt se on ohi!

Kaikki tavarat oli 3 päivässä purettu laatikoista, mutta kaikki eivät ole löytäneet vielä paikkaansa; muutama taulu on ripustamatta, samoin joku lampukin. Siivouskomero on ihan myllin mallin, se pitää sisustaa uudestaan, että pienen tilan saa optimoitua. Varastotila on myös ihan hujan hajan. Ongelma tuli siitä, että seinillä olevat hyllyt olivat niin heikot, että niille ei voinut laittaa juurikaan painoa. Pitää siis ottaa kaikki sieltä varastosta pois, uusia hyllyt ja sitten järjestää tavarat kunnolla paikalleen. Jos tämän ehtisi vaikka ensi viikonloppuna, arki-illat ovat liian lyhyitä.

Tämä postaus tulee mummolan koneelta- oma yhteys on vielä vaiheessa. Se kun tulee työpaikan kautta toimitettuna. Kuulemma menee jotain 3-4 viikkoa, mutta on sekin kuultu, että on mennyt puoli vuotta...Kärsin vähän siitä, että en pääse iltaisin lukemaan kenenkään bloggauksia...Nyt olenkin surffannut netissä ihan urakalla :)

torstaina, syyskuuta 07, 2006

Muutto, osa 2

No niin. Kaikki on pakattu ja kohta entinen kotimme näyttää tältä:


eteinen

olohuone


keittiö


toinen nurkka olohuoneesta
Makkarista en ottanut kuvaa, kun Jaakko nukkuu, mutta kuten arvata saattaa, niin sielläkin on laatikkoja.

Voi väsymys. Onneksi näitä ei tarvitse itse kantaa, kun muuttofirma hoitaa sen.




lauantaina, syyskuuta 02, 2006

Muutto, osa 1

No niin. Syyskuu on tullut ja saimme uuden asunnon avaimet ja vanhastakin on saatu jo kaikki rahat. Sitten vaan muuttamaan! Varsinainen muutto on 8.9 eli ensi perjantaina, mutta tänään muutettiin kaikki ulkokalusteet ja varasto. Ei ollut mikään iso juttu, kiitos apujoukkojen (Jaakon mummit ja vaarit). Rankka viikko tulossa, kun aikaa on 4 arki-iltaa pakata 60 neliön tavarat...ja sitten ne pitää vielä purkaakin. Huomenna käyn pesemässä kaikki laatikot ja kaapit jne, vaikkakin tiedän, että edellinen asukas on ne jo pessyt. Ehkä se on vain tunne, että pitää olla itse ne pessyt. Samalla sitä voi miettiä, että mitä minnekin laittaa. Vaikka muutamme 23 neliötä suurempaan asuntoon, niin silti tuntuu, että voisi kyllä olla vielä vähän enemmänkin tilaa. No seuraava asunto sitten :)

Jaakko-rukalla on kuin onkin vauvarokko. Ja se eteni juuri niinkuin Carita kertoikin. Jaakolle vaan tuli vielä korvatulehdus ja räkätautikin samaan syssyyn. Lääkärin mukaan puolelle vauvarokkopotilaista tulee korvatulehdus ja kun edellinen korvatulehdus ei ollut kokonaan vielä ehtinyt parantua, niin tottakai se iski uudelleen. Voi kökkö. Meillä on ollut hyvin väsynyt, kiukkuinen ja huonotuulinen poika viimeiset 5 päivää. Tänään sentään Jaakko söi jopa vähän lämmintä ruokaa ja aamulla puuroa! Eteenpäin ollaan menossa. Jos tämä meno jatkuu korvien suhteen niin pitää harkita putkitusta. Voi nökö. Kun ei voi olla varma että sekään auttaisi.