torstaina, helmikuuta 08, 2007

Huokaus

Olen sairaslomalla jälleen. Tämä on kolmas kerta puolentoista kuukauden sisään. No ainakin olen taas saanut nukuttua univelkoja pois. Niitä onkin kertynyt, kun Jaakko on myös ollut toista viikkoa kipeänä: Ensin hän sai jälkitaudin MPR-rokotteesta (tämä oli odotettavissa), mutta siihen päälle tuli sitten kunnon virus-infulenssa. Ei paljoa enää viime viikonloppuna naurattanut, kun oli niin tajuttoman väsynyt olo. Jaakolla on sellainen tapa ollut ihan pienestä pitäen, että jos johonkin sattuu tai harmittaa, niin sitä itketään pitkään, hartaasti ja KOVAA, myös yöllä. Yritä siinä nyt sitten nukkua vaikka kuinka vuorottelisi kantamisessa ja heijaamisessa. Tämän tavallista rajumman flunssan seurauksena Jaakolle tuli myös korvatulehdus, ensimmäinen sitten putkien laiton. Silti näytti korviin sattuvan, vaikka möhnät vuosivatkin korvista pois. Kun viikonloppu ja alkuviikko hypittiin lääkäreissä, niin Jaakon lapasetkin saivat vähän vauhtia. Odotushuoneissa jouduttiin meinaan odottelemaan tovi jos toinenkin.


Edesta ja takaa Austerman Stepistä ohuet aluslapaset. Malli oma, vaikutteita otin kyllä Knitting vintage socks kirjasta. Lähinnä siis tuo 8 krs 2o 2n, sitten 1 tai 2 krs o ja sitten 2n, 2o. Puikot oli 2,5. Mukavan miedosti raidoittuvaa lankaa, pelkäsin jo että näistä tulee ihan kummalliset. Nämä aloitin jo tammikuun puolella joten en aio lukea niitä hamsteritöihin mukaan enkä pyytää mitään extrapisteitä. Helmikuun töillä mennään :)

Josta tuli mieleeni. Nämä vähän vähensivät helmikuun neulonta-aikaa, mutta teki mieli ommella jotain Jaakolle. (Joo joo se oma ylöosani sinne oopperaan on edelleen kaavavaiheessa. Mutta kun huomasin, että minulle menee yksi perus musta jakku päälle ihan ok ja yksi turkoosi neulejakku, niin mikäs hätä minulla on? Säästyy silkki vaikka mekoksi...)

Tuloksena syntyi kalapuku kokoa 86-92. Kaavat paitaan otin niin, että nappasin lähimmän Jaakon paidan ja siitä vähän mittailin. Housujen kaavat ovat jostain vanhasta Ottebresta tosin rankasti muutettuina. Oikeasti kaikki tikkaukset ovat vaaleanvihreitä ja "aallot" ovat hohtavaa vaaleansini-tummansinikirjavaa metallilankaa.

Ainakin rakas lapsi tuntui pitävän uusista vaatteistaan. Voi riemua kun lahkeestakin löytyi kaloja! Taidan ostaa lisää noita metallilankoja, kun ainakin tuolla langalla oli tosi kiva ommella.

Ai niin. Olen minä jotain hamsterijuttujakin saanut tehtyä. Saldo on kahdet sukat jämälangoista ja ranskalaista kantapäätä olen harjoitellut. Näistä kuvat ja grammat kunhan jaksan. Tänään oli lääkärineuvolassa kaikki hyvin. Maha-asukin syke tikutti 150 ja oli kiva kuulla sitä ensimmäisen kerran. (Ekalla neuvolakerralla ei edes yritetty kuunnella.) Aamuisin kun on tyhjä vatsa ja makaa selällään niin kyllä pystyy hyvin tarkkaan näyttämään, että missä nyt möngitään. Kiloja on siunaantunut alle 1kg tähän mennessä ja nyt siis 16 viikko menossa. Hui, pianhan on jo puoliväli!