sunnuntaina, huhtikuuta 23, 2006

Mukava päivä

Aamu alkoi mukavasti puoli 7 aikaan jao 9 jälkeen suuntasimme kohti lauttasaarta Bobon ystävämyyntiin. No olihan siellä tosi kivoja lasten vaaatteita 50-160 cm, mutta hinnat ei sitten ollutkaan niin kivoja. Onhan se alennus tuntuva, jos se on 30-50%, mutta jos lähtöhinta on paidalle 30 euroa, niin jää sitä silti ihan liikaa. Löytyi sieltä takahuoneesta lisäalennettujakin tuotteita, joitain ihan kivojakin, mutta silti esim. paidalle jäi hintaa 7 euroa. Vähän vai paljon, riippuu mihin vertaa. Olisin se ottanutkin ja parit housutkin, mutta sitten aloin katsomaan jonoa joka mutkitteli ja kiemurteli..alkupäässä joku nainen tokaisi, että hän on odottanut jo 20 minuuttia ja siitä jonon loppuun oli varmaan 3 huonetta ja kymmeniä ihmisiä. Arvioitu odotusaika siis reilu tunti, puolitoista. Siinä vaiheessa laskin vaatteet käsistäni ja sanoin miehelle, että nyt lähdetään pois. Minä en kestä odottaa eikä varmaan kestä Jaakkokaan...siellä oli olo meinaan kuin saunassa.

Sitten matkaa jatkettiin Backaksen puutarhamessuille vai mitkä markkinat ne nyt oli. Hurjasti oli ihmisiä ja kaikkea kivaa puutarhaan olisi taas saanut. Mukaan tarttui pari tomaatintainta ja monivuotinen "hot & spicy" oregano. Miten oregano voi olla hot & spicy?? Kerron kun olen sitä maistanut. Matkalla takapenkillä neuloin sukkaa kokoa 45, mutta se oli lopetettava, kun tuli paha olo. Aurinko räkitti ihan täysiä sisään ja minä olis ainoa jolla ei ollut aurinkolaseja.. tääytyisi sellaiset hankkia kun vanhat on pilalla.

Eilen illalla sain takakappaleen omasta villatakistani valmiiksi. Ei ole kovin kummoinen, mutta on tuo alpakka ihanan pehmeää. Tämä viikko näyttää olevan sellainen, että on aivan turha edes unelmoida käsitöistä. Juuri illalla totesin miehelle, että Jaako tarvitsisi pikimmiten kevyehkön takin (siitä ulkoilufleesestä mitä minulla on) kun jonnekin jos mennään autolla niin ei tarvitsisi kokohaalaria. Milloin tämänkin muka ehtisin tehdä??? Illat menee tällä viikolla leipoessa Jaakon 1v synttäreille (jotka on siis ensi viikolla). Näistä muutamasta illasta olen 2 poissa, joten ei jää kuin 3 iltaa aikaa. Ekat vieraat tulevat jo lauantaina ja seuraavat maanantaina, joten kakkujakin leivotaan kaksin kappalein.. en pistä ollenkaan pahakseni!



Jaakko harjoittelee itsenäistä syömistä ihan ok tuloksin. Tosin sotku joka ruokailun jälkeen on aivan tajuton, ja yritän joka kerta lohduttautua, että kyllä se joskus osaa sitten syödä nätisti. Kummallinen vaihe on menossa, kun mikään kielto ei tehoa. Aikaisemmin Jaakko alkoi melkein itkemään, kun kovasti jotain kielsi, mutta nyt vaan nauretaan ja tehdään uudelleen ja uudelleen ja uudelleeeeen. Ja seuraavana päivänä sama juttu. Voi ÄH!!! Kurja olla koko ajan kieltämässä.



Iltapäivällä Jaako veteli jättipitkät unet 3 tuntia, joten sillä aikaa ehti taas puslata vaikka mitä pihalla. Mm. pyörä pestiin yhteistuumin miehen kanssa ja ensi viikolla olen 3 päivänä menossa töihin pyörällä. En todella fillaroi Helsinkiin asti (joo sen olen tehnyt kerran ja vielä edestakaisin) kun matkaa on n. 40km, mutta kun olen tuossa muutaman kilsan päässä poikkeuksellisesti, niin on ihanaa mennä pyörällä. Jes. Todettiin miehen kanssa, että me kaivataan pyöräilyä, kun sitä tuli ennen Jaakkoa tehtyä aika paljonkin. Viime kesänä Jaakko oli niin pieni, mutta nyt sille voisi hankkia jo istuimen pyörän takaritsille ja tietty kypärän. Ja sitten vain menoksi!

keskiviikkona, huhtikuuta 19, 2006

Keskiviikko

En nyt jaksa keksiä mitään mukavampaa otsikkoa, kun on aika väsy olo. Kotona olin vasta puoli seitsemän jälkeen illalla, kun töissä vähän venyi, juna jäi tulematta ja piti käydä vielä kaupassakin. Aamuherätys oli ji ennen viittä...Jaakko oli koko päivän kuulemma ollut aika väsynyt ja itkuisa, mutta iltaruoan ja kunnon leikkihetken jälkeen poika oli ihan oma itsensä. Isällensäkin oli kiukunnut, joten taisi olla äitiä ikävä? Vähän jännityksellä odotan sitä, että miten sitten toimitaan ja saadaan kaikki lutviutumaan, kun sekä minulle että miehelle tulee enemmän ja vähemmän työmatkoja. Onneksi ei ole vielä yhtään samaan aikaan. Se vähän ärsyttää, että minulle pit(äis)i tulla etäyhteydet, mutta niitäkään ei näy ei kuulu.

Ulkoa on kaikki lumet jo sulaneet ja etupiha näyttää aika nuutuneelta. Mutta. Siellä kukkii jo ensimmäiset Lumikellot!!! Ja viime syksynä istuttamani tulppaanit ovat putkahtaneet esiin. Odotan vaan, kun parin kolmen viikon päästä pihat kukkivat jo ihan täysiä, jos vaan ei tule lunta tupaan.

Käsitöitäkään en ole jaksanut juuri tehdä. Oma villatakki edistyy hitaanlaisesti, mutta varmasti. Esim tänään junassa, kun olisi ollut ruhtinaalliset puoli tuntia aikaa, niin mitä tein? Tuijotin pihalle ja annoin ajatusten harhailla. Nyt menen hammaspesulle ja nukkumaan. Kerrankin ajoissa.

sunnuntaina, huhtikuuta 16, 2006

Kevät tulee!

Nyt se on sittent täällä, KEVÄT! Tässä helmililjat puskevat melkein hietikolta ja kuva on otettu viime keskiviikkona, pari päivää sen jälkeen, kun lumi suli tästä kohtaa. Samana iltana bongasin narsissien ja krookuksienkin alut puskien alta. Jippii. Minusta nämä kevätkukkaset ovat ihania, ja minulle tulee joka kevät niistä iloinen mieli.

Se on näköjään niin, että työviikolla ei jaksa juuri blogia päivittää tai tehdä edes käsitöitä. Nämä Jaakon Regia silkistä valmistuivat kuitenkin. Tein ne 3 uusilla addeilla ja ihan hyvät niistä tulivatkin. Mutta mieluummin neulon ko. lankaa 2,5 puikoilla, tulee paljon tasaisempaa. Joo okei, samaan aikaan kun neuloin näitä, niin luin kyllä kirjaakin, että silläkin lienee vaikutuksensa työn laatuun.

Kiirastorstain iltana alkunsa sai vihdoin oma villatakkini. Ohje on kevät 2006 Novitasta (malli 36), mutta en tee pitsineuletta vaan ihna sileää. Lankana on Tukholmasta ostettu Drops Alpaca semmoinen ihanan tumman vihreä. Kokeilin ohjeessa ollutta pitsineuletta ja paria muutakin pitsineuletta, mutta mikään niistä ei oikein napannut. Ongelmana on vähän se, että en millään saa kovinkaan tasaista, kun olen aina tottunut tekemään aika ohuilla puikoilla ja jotenkin 3,5 tuntuu alpakkaan paksulta. Aloitin puisilla addeilla, mutta vaihdoin ne metallisiin, kun käsituntuma vaan tökki. Ehkä kyse on kuitenkin harjoittelusta. Vielä omituisemmalta tuntui kun kokeilin ohjeen mukaisia 4 puikkoja..saati sitten 5 mitkä jossain ohjeessa oli pitsin tekoa varten.

Tästä on tulossa takakappale, ja kuva on näköjään väärinpäin, mutta en nyt jaksa laittaa sitä uudelleen.

Tällä hetkellä haluaisin tehdä ainakin tällaset käsityöt:

* Äidin miehelle villasukat kokoa 45-46. (Nämä ovat saaneet jo alkunsa, sillä näitä tehdään junamatkoilla töistä kotiin tullessa. Hitaasti valmistuu.)

* Jaakolle ohuet villasukat regia silkistä uusiin kevätkenkiin. (Silmukat oli pakko luoda eilen ja kokeilla miltä lanka maistuu 2,5, puikoilla. Juu parempi on kuin 3.)

* Oma villatakki. (Takakappaletta tehty noin. 20 cm.)

* Tummansinisestä velourista Jaakolle vähän hienompi paita ja housut.

* Sinisestä ulkoilufleesestä kevättakki, Jaakolle.

* Itselle ihanan hennon vihreästä silkistä itselle kietaisupaita, ohje jossain vanhassa SK:ssa.

* Branching out alpakasta.

* Regia silkistä sukat ja lapaset Jaakon serkkupojalle.

* Ikiaikaisen vanhasta söpöstä nallekuvioisesta puuvillasta Jaakolle semmoinen kiva kauluspaita.

* Jaakon serkkutytöille tahtoisin ommella jotkut ihanat hörhelöhameet jostain oikein tyttömäisestä vaaleanpunaisesta kankaasta. Ja niihin ruusuja ja vekkejä ja vaikka mitä. Jotain aivan muuta siis kuin ainaiset siniset, vihreät ja ruskeat.. :) tiedän, että tällaiset olisiva tosi epäkäytännölliset, mutta silti..

Kysymys on siis, että mistä aikaa???? Pihatyötkin kun alkavat kutsumaan. Öistä en napsi aikaa, kun ne nytkin tuppaavat jäämään liian lyhyiksi. Ehkä suosiolla vaan haaveilen. Sinänsä on poikkeuksellista, että minulla on 3 työtä kesken. Yleensä on vain 1. Maksimissaan 2.

torstaina, huhtikuuta 06, 2006

Opettelua

Olen harjoitellut tänään saumurin käyttöä. Se on siis ollut minulla reilu 16v, mutta löysin siitä tänään ihan "uusia" ominaisuuksia. Oikeasti kone on äitini, mutta kun hän ei sillä ompele, niin minullahan se on... Tutustuin koneeseen tänään uudelleen oikein ajan kanssa ja apuna oli 90-luvun puolivälissä julkaistu opus. Se on Suuren käsityölehden saumurikoulusta tehty yhteenveto tai siis siihen on kerätty kaikki lehdissä julkaistut osat. Opettelin laakasauman tekoa ja sain taas vaihteeksi leikkuuterätkin toimimaan. Joitain juttuja en ehtinyt harjoittelemaan. Jaakon päiväunien aikaan kavensin taas vaihteeksi housuja, joten mitään kauhean tuottavaa en ole tänään saanut käsityörintamalla aikaiseksi.

Mutta kämppä on siivottu ja kaikkia oven kädensijoja myöten, kun päätin, että nyt kyllä saa pöpt kyytiä. Joo toki meillä siivotaan joka viikko ja imuroidaan useamminkin, mutta nyt oli kunnon Tolutuksen vuoro. Se olisi kiva tietää, että pestäänköhän ppäiväkodeissakin kaikki kädensijat jne... uutisissa vaan oli, että kaikkia tauteja saisi karsittua 25%, jos lasten käsiä pestäisiin enemmän nimenomaan päiväkodissa.

Eilen sain valmiiksi tämmöisen ihan tavallisen collegepuvun Jaakolle. (Koska minä ompelisin jotain UUTTA itsellenikin?? Kaapissa odottaa 1,5 metriä lahjaksi saatua silkkiä Thaimaasta..) Nalle on peräisin Tukholmasta.



Huomenna painelen kyllä lääkäriin, kun ääni on yksi pihinä ja kipeä kurkku valvottaa yölläkin. Mutta jos lauantaina pääsisi käymään edes vähän hulluilla päivillä? Jaakon osalta aletaan harjoittelemaan pikkuhiljaa tas tätä normaalieloa, sillä tänään nähtiin taas vaipassa "suomi-lenkki" pitkästä aikaa :) Voi tätä iloa!

tiistaina, huhtikuuta 04, 2006

Kuvapläjäys

Sairastupaan kuuluu sekä hyvää että huonoa. Jaakolla todettiin tänään elämänsä ensimmäinen korvatulehdus, mutta ripuleita ei ole tullut kuin kahdet vai kolmet eikä nenäkään ole enää ihan mahdottomasti valunut. Ja ruokaa + nestettä on mennyt yhteensä "hurjat" 8 dl, kun siis suositus on joku 11-12 dl. Minulla taas kuume on laskenut jonkun 37,5 tienoille, mutta kurkku on karmeassa kunnossa. Mies sentään on jo kohtuullisessa kunnossa. Jaakolle määrättiin loppuviikko sairaslomaa, tai siis oikeastaa koko viikko, joten minäkin saan sairastaa rauhassa. Mies on sitten seuraavan sairasjakson kotona hoitamassa Jaakkoa.



Kuikuilija. Pallo on mennyt jonnekin "pahaan" paikkaan ja sitä pitää sitten kurkistella ja huhuilla.

Herkkuhyppykurkut 31.3.06. Toisen taimen päässä Ei ole mitään ötökkää, vaan se on jäänne siemenestä. Oli muuten hurjan kokoisia siemeniä. Muistuttivat ihan rusinoita.


Pleikkaripojat vauhdissa. Jaakon ohjain tosin ei ole missään kiinni ja päähuomio on räplätä nappuloita. Minä olen kyllä sitä mieltä, että meillä ei tällaista tulla tulevaisuudessakaan harrastamaan kovin paljoa. Joskus joo. Vähän sama juttu telkkarin kanssa, että ei tuntitolkulla tai edes joka päivä. Saa nähdä, miten mielipiteet muuttuvat vai muuttuvatko.

Ohuehko ulkoilufleece. Tänään tarkempi tutkiskelu paljasti sen, että tämähän on täysin vedenpitävä! Jes!!! Ja tosiaan tässä on "verkkovuori". Ei kun kevättakkia rustaamaan.

Sokerina pohjalla vihdoin valmistunut liivi. Puikot oli 2,5 ja lankana oli 100% puuvilla (Viola, sininen, ja sitten jotain muuta aikanaan Menitasta ostettua puuvillaa, vaalean + tummansininen). Malli on oma. Resoreissa olen kiertänyt oikeat silmukat, siis neulonut takareaunoista, niin sain pinnasta kivamman. Niin ei resori "leviä" vaan pystyraidat pysyvät kapeina. Joo joo, korjaan kyllä pingotuksen, kun näyttää olevan noin pahasti vinossa. Pahoitteluni kuvan laadusta, tämä oli kompromissi. Muuten en olisi saanut noita palmikkoja näkymään ollenkaan. Ärsyttävää välillä ottaa kuvia, kun ei millään saa hyvää kuvaa otettua.

maanantaina, huhtikuuta 03, 2006

Voi itku

Syy tähän hiljaisuuteen on se, että meillä sairastetaan mahatautia. Taas. Minä olen ainut kuka tältä on säästynyt, mutta tänään on ollut aika heikko olo ja kuumekin alkaa nousemaan. Mietin vielä, olenko huomenna kykenevä menemään töihin, mutta väsymyksen tilasta kertoo jotain se, että koko perhe on vedellyt tänään päiväunia ensin 2 h ja sitten 3 h...ja taas väsyttää.

Olen vähän neulonutkin Jaakon liiviä. Siitä puuttuu enää hihansuuresorit ja vähän kaulusresorista. Vaikka itse sanon, niin siitä tulee kivannäköinen.

Tartosta sain hirmu kassillisen kankaita: vakosamettia 3 väriä, fleeseä 2 väriä ja 2 väriä trikoota. Kaikkea n.1,5-2 metriä. Hinta oli 24e, joten ei paljoa maksanut. Toinen fleesestä on ulkoilufleeseä tai niin ainakin luulen, kun sen nurja puoli on jännän näköinen. Ihan kuin siinä olisi tavallaan verkkoa. Vaikea selittää ja nyt en jaksa kaivaa kameraa esiin. Laitan seuraavalla kertaa sitten reilusti kuvia.

Siemenistä ensimmäisinä mullan pintaan ponkaisivat samettikukat. Sitten herkkuhyppykurkut ja basilikat. Herkkuhyppykurkut kasvavat kauheaa vauhtia, pituutta niillä on jo n. 13 cm ja uskoisin, että huomenaamulla kun niitä vilkaisen, niin ne ovat taas paljon pitempiä.

Toivon hartaasti, että näistä kaikista taudeista päästäisiin jo eroon eikä uusia tulisi.