sunnuntaina, maaliskuuta 26, 2006

Tilauksia ja kevään odotusta

Marin blogista bongasin Kestovaippakaupan osoitteen. Ja siellä kun aikani pyörin, niin kuinka ollakaan sieltä on paketti tulossa todennäköisesti ensi viikolla. Niistä en tosin aio tehdä vaippoja vaan vaatteita sun muuta. Kokeilemisen arvoinen on ainakin liukuestekangas. Samoin minulle on tulossa paketti siskon mukana Tartosta, jossa on ainakin vakosamettia, trikoota, farkkukangasta ja fleeseä. En eden muista että mitä kaikkea, kun vaikka mitä tilasin, kun kilohinnat olivat halpoja. Sinänsä huvittavaa, että systeri tuo noita kankaita, kun hän ei ole todellakaan mikään käsityöihminen. Ja sitten vielä vertailee, että ei tällaisia Suomesta saa. Kommentoin vain siihen, että milloinkas olet viimeksi Suomessa kangaskaupassa ollut??? (Olettaisin, että ei 5-10 vuotta riitä, vaan pitää mennä vielä pidemmälle.)

Käsitöitä on ole kerinnyt/jaksanut tällä viikolla tehdä juuri yhtään. Minulla oli sellainen ajatus, että kaikki työmatkat, riippumatta kulkuvälineestä, neuloisin, mutta en ole jaksanut. Joko olen nukkunut matkat tai lukenut. Ehkä asia olisi toinen, jos aamulla herätessä olisi virkeä, mutta kun ei niin ei. Jaakko on edelleen kipeänä ja yöt ovat yhtä huutoa, taas. Lääkärin määräyksestä hän on ainakin vielä huomisen pois päiväkodista ja minä töistä. Jos tänään ei kuume nouse, niin sitten tiistaina voisi aloittaa uudelleen tämän "normaalielämän". Saa nähdä.

Jotain olen sentään saanut tänään aikaan miehen suosiollisella avustuksella: nimittäin exotic gardenista tilatut siemenet on tänään istutettu. Kuvassa on samettikukkien, ahkeraliisojen, 3 erilaisen basilikan, herkkuhyppykurkun, ruukkupaprikan, kiinanruohosipulin ja persiljan istutukset. Jännittyneenä odotan, että milloin sieltä ensimmäinen taimi putkahtaa.

Hylly on väliaikainen elementti näin keväällä olohuoneen sisustuksessa, mutta välttämätön. Epäilen, että jos laittaisin nämä istutukset normaalisti ikkunalaudalle niin ennen pitkää ne olisivat lattialla ja Jaakon suussa.

Aina välillä Jaakon suusta on tullut sana äitä, mutta tällä viikolla ei jäänyt epäilystäkään, että hän sanoi sen täysin tarkoituksella. Tulin töistä kotiin ja kun avasin oven miehen sylissä ollut Jaakko tokaisi heti minut nähtyään, että ÄITÄ! Ja viime yönä omasta pinniksestään huuteli kädet ojossa, että ÄITI. Kyllä lämmittää mieltä. Ja tuttikin on jotain TUTTU, mutta se sekoittuu usein kuultavaan tät-tät-tää, tut-tu-tuu-töt-töö tyyliseen jutteluun. Kummeiltaan saamia palloja Jaakko huhuilee hyllyköiden ja tuolien alta niin, että ensin hän "maastoutuu" mahalleen ja sitten alkaa huhuilu HUU tai HÖÖ. Varsin suloista :)

torstaina, maaliskuuta 23, 2006

Äh!

No niin takana on kolme työpäivää. Ihan mukavasti on mennyt, olo oli niin kuin olisi kotiin tullut. Tutut ihmiset, samat paikat, samanmakuinen vahva kahvi. On minulla sentään uusi työpiste, suurempi kuin aikaisemmat. Ensimmäinen työpäivä meni ilman tietokonetta, tiistaina pääsi jo koneelle ja eilen sitten sitä tuli räplättyä enemmänkin. Haastetta riittää, kun työtehtävät ovat aivan uudet, sellaiset mitä kukaan ei ole vielä tehnyt...jee jee. Minusta on mukava ottaa kaikenlaisia haasteita vastaan.

Mari olikin haastanut minut tällaiseen:

Haaste: Tue suomalaisten lasten hyväksi tehtävää tärkeää vapaaehtoistyötä lahjoittamalla rahaa Mannerheimin Lastensuojeluliiton tilille ja/tai lisäämällä blogiisi linkki Miljoona Lapselle -sivulle (http://www.miljoonalapselle.net). Mannerheimin Lastensuojeluliitto ei ole tämän haasteen takana, vaan haaste on yksityishenkilöiden liikkeelle laittama.

Ohje: Kun saat tämän haasteen, tee siitä merkintä blogiisi. Kerro samalla, päätitkö tehdä lahjoituksen Mannerheimin Lastensuojeluliitolle. Jos oma tilisi sattuu olemaan miinuksella, lisää kuitenkin blogisi linkkivalikoimaan linkki Miljoona Lapselle -sivulle. Se ei maksa mitään. Miljoona Lapselle -sivulla julkaistaan linkki blogiisi, kun olet ilmoittanut sivun ylläpitäjille mahdollisesta vähintään 10 euron lahjoituksestasi (ohjeet sivulla). Valitse sopiva määrä tuntemiasi/tuntemattomia ihmisiä ja haasta heidät toimimaan samoin. Linkitä haastamasi ihmiset merkintäsi loppuun ja käy ilmoittamassa heidän viimeisimmän blogimerkintänsä kommenttilaatikkoon tästä haasteesta. Heidän tulee myös kopioida tämä haaste ja ohje omaan merkintäänsä.

Vastaan tähän haasteeseen illalla. Sen verran teen nyt, että puolestani haastan Taijan.
edit: Sain vasta tänään perjantaina laitettua tuon linkin sivupalkkiin. Osallistun siis vain sillä.

Jaakon päivähoito on sujunut ihan kohtuullisesti, alkuun paremmin, kun harjoittelupäivät olivat lyhyempiä ja eilen sitten oli tajunnut, että tämä ei olekaan mitään leikkiä. Jaakko ei itkenyt meidän lähtiessä, mutta kuulemma aina sitten, kun ovi oli käynyt. Reppana odotti meitä tuleviksi. No illalla sain paljon suukkoja ja halauksia. Kurjaa on se, että päiväkodista Jaakko on saanut yskän. Eilen aamulla se oli lievää, mutta illalla olikin sitten kuumetta reilu 39. Että sillä lailla. Yö meni miten meni ja mies sanoi jo illalla että hän jää kotiin, kun olo ei hänelläkään ole terve. Meidän piti mennä tänä viikonloppuna mummolaan, mutta sekin nyt sitten jää. Viimeksi kun meidän piti mennä sinne samaiseen mummolaan, niin Jaakko oli mahataudissa. Ei voi mitään.

Sitä piti mainita, että sain luettua uusimman Potterin päivässä, siis 700 sivua!! Ehdin urakoida tämän viime perjantaina. Ilta kyllä venähti yöksi, mutta pakko oli lukea loppuun asti. Kirja oli mielestäni paljon synkempi kuin aiemmat kirjat, mutta onneksi siellä täällä on kohtia, joita on suorastaan pakko hihitellä ääneen. Jos ja kun tästä tehdään elokuva, niin en kyllä päästäisi 11-vuotiasta sitä katsomaan.

lauantaina, maaliskuuta 18, 2006

Varustelua

Sain nämä jo tiistaina valmiiksi ja kirjoitin sitten blogiakin, mutta kaikki hävisi...kiva kiva. No tällaiset syntyi siis tiistain aikana.

Jämäkankaista paita Jaakolle.

Ja sitten vedenkestävät töppöset. Päällinen on täysin vedenpitävää ja sisällä on tikkikangas, jossa on vanun toisella puolella puuvilla ja toisella puolella joku ulkoilukangas. Malli on oma, mutta äp-pakkauksen töppösiä käytin vähän mallina. Minun on siis paranneltu malli ;) Sisään mahtuu mukavasti pari villasukkaa ja on helpot pukea jalkoihin.

Villasukatkin tekaisin Jaakolle (yllättäen?), mutta niistä ei ole vielä kuvaa. Kankaita olen haalinut lisää Eurokankaasta ja tulossa on satsi Tartosta. Sisko kuskaa, kun opiskelee siellä. Fleecekin maksaa 2€ kilo!!! Näistä myöhemmin lisää.

Jaakon päiväkotiura on lähtenyt ihan ok käyntiin. Perjantaina hän oli pari tuntia yksin siellä ja oli kuulemma väläytellyt niin mahtavia hymyjä että! Minulla on työvaatteet silitetty ja kahvikuppi pakattu.

Ruotsista ostettu vihreä alpakka viekoittelee minua tuolta kaapista harva se päivä, mutta pysyn lujana ja teen ensin sen yhden Jaakon liivin mikä on kesken.

maanantaina, maaliskuuta 13, 2006

Haalarikuvia

Tässä siis vanha, kahden lapsen käyttämä, toppahaalari. Kaikki purkuun, ja päällinen uusiksi.


Ja tällainen siitä tuli! Kuvausmallimme ei ollut mitenkään hyvällä tuulella :(


Ja tällainen se on takaa. Huppuun lisään vielä kaksi nepparia, niin istuu nätimmin. Tein tähän siis turvahupun. Käsittämätöntä, miksei äp-pakkauksen haalarissa tätä jo ole?! Kustannuskysymys??


Ja sitten koko puku yhä pahemmalla tuulella olevan mallin päällä. Päällinen on siis vettä ja likaa hylkivää Wertexiä.

sunnuntaina, maaliskuuta 12, 2006

Hurrur hurisee, ompelukone surisee....

Elikäs vl-haalari on valmis!!!! En saa nyt mitään kuvia tänne, kun blogger on niin idiootti, että se ei anna lisätä kuvia. Prkl. En jaksa alkaa tämänkin kanssa tappelemaan, kun Jaakon nukkumaanmeno oli reilu tunnin jo yhtä huutoa. Sama oli päivällä: mitä väsyneempi poika, sitä suurempi huuto. Kun nostat syliin, niin rauhoittuu ja kun kävelet makkarista pois, niin vielä rauhallisempi poika. Mutta kun olet makkarin ovella, niin huuto alkaa, kun Jaakon laskee sänkyyn niin huuto on jo korviahuumava. Että tänään näin.

Haalarin lisäksi sain kavennettua kahdet omat housut, ja lyhennettyä kahdet. Sitten lyhensin vielä yhden miehenkin housut. Voi miksi en koskaan löydä sopivan pituisia housuja????

Eilen käydessäni kaupassa käviini tarttui tuore Ottobre. Ilokseni huomasin, että siinä oli tosi kivoja malleja, ja aionkin toteuttaa ainakin yhdet housut ja takin.

Josko huomenna saisin sitten noita kuvia. Niin ja Jaakko on tänään huutoa lukuunottamatta vaikuttanut ihan terveeltä, kakkakin näyttää taas ihan suomi-lenkiltä ;)

lauantaina, maaliskuuta 11, 2006

Elämä voittaa

Niinkuin otsikostakin voi päätellä, niin Jaakon mahataudin pahin vaihe on ilmeisesti ohi. Eilen tilanne oli jo sellainen, että menimme yleislääkärille (kun lastenlääkärille ei saanut enää aikaa), ja hän kirjoitti lähetteen Lastenklinikalle nesteytykseen. Kovin pahana Jaakko ei vielä ollut, mutta lääkärin mukaan on parempi toimia vähän liian ajoissa. No siinähän se ilta menikin, kun hurautettiin autolla suoraan Helsinkiin. Koko päivystys oli aivan täynnä ja mahatautipotilaita oli enemmänkin. Aikamme siellä oltuamme lastenlääkäri tuli tutkimaan pikku-potilaan ja totesi, että kun kuivumisen merkkejä ei ole, niin vaikka juominen ja syöminen on hyvin vähäistä, ja vaikka painokin oli pudonnut 3 päivässä 140g, niin kotihoitoa jatketaan. Ja heti pitää tulla takaisin, jos tulee käänne huonompaan. Osmosaliahan Jaakko ei suostu juomaan mistään, joten sairaalasta neuvottiin puolipakolla lääkeruiskulla sitä hänelle juottamaan. Siellä sitä kokeiltiin ja kyllä oli kamalaa touhua: itkua, huutoa, huitomista, potkimista, rimpuilua, jne. Hoitohenkilökunnan mukaan tämäkin kuuluu tähän tautiin...


Tämä päivä onkin sitten onllut vähän erilainen; ripulia on tullut pari kertaa, mutta ei yhtään oksennusta ja Jaakko on suostunut syömään hedelmäsoseita ja nyt illalla löysää velliä. JES!!! Nyt vaan toivon, että nämä ei sitten yöllä tulisi pitkin petiä tavalla tai toisella. Tuossa kuvassa Jaakko on päiväunilla ja hetki aikaisemmin tuttia ei näkynyt missään ja nyt se on mennyt suun sijasta poskelle..tämä oli minusta aika huvittavaa ;)

Käsitöitäkin olen tänään saanut tehtyä. Välikausihaalari on muuten valmis, mutta irroitettava huppu pitää mallata sopimaan haalariin ja sitten laittaa nepparit jne. Että eiköhän tuo huomenna valmistune. Eniten aikaa sain kulumaan vetoketjun kanssa, kun haalarin etuosassa on koristetikkauksia ja ne eivät oikein tahtoneet mennä kohdakkain, joten pariin kertaan purin vetoketjua. Tulipa siinä mutistua itsekseen pari kertaa ruma sanakin.

perjantaina, maaliskuuta 10, 2006

Päivän porinat

Sain tänään sievät Sivilla-sukat valmiiksi, tai siis toiselle parin..Lankana oli siis Wetterhoffin Sivilla (silkkiä ja villaa), puikot 2,5 ja pitsikuvio poimittu Kauneimmat neulemallit kirjasta. Langan kulutus oli minusta hyvin vähäistä, eli noin 40g.

Jaakko rukka on edelleen kipeä. Juuri kun luulin, että nyt varmaan alkaa helpottamaan, kun ruokaakin meni vähän massuun, niin höpön höpön. Hetken päästä ne olivat kaikki keittiön lattialla.... Kummallista on, että vaikka toinen on kuinka kipeänä, niin silti pitää harjoitella uusia taitoja. Nyt menossa on tuetta paikallaan seisominen.

Päivähoitoasia ratkesi niin, että Jaakko on menossa Kanniston päiväkotiin. (Nyyh!) Yhden viikon ajan siellä on pienten ryhmässä yksi liikaa, mutta sille ei kuulemma nyt vaan voi mitään. Maanantaina meidän pitäisi mennä käymään paikan päällä sopimassa harjoitteluajanjaksosta, mutta saa nähdä toipuuko Jaakko maanantaiksi.

tiistaina, maaliskuuta 07, 2006

Mahatauti

Voi äly. Jaakolla alkoi yöllä mahatauti ripulilla ja nyt sitä tulee joka päästä :(( Huokaus. Onneksi aina välillä maistuu juoma ja ruoka, mutta aika heikosti normaalimääriin verrattuna. Ja kuumettakin ilmaantui niin, että piti antaa suppo. Aika kitinäinen ja väsy päivä siis. Saa nähdä mitä yö tuo tullessaan. Osmosalia on kaapissa, jos tämä pahaksi heittäytyy ja puhelinnumerot päivystykseen sun muualle on puhelimessa valmiina. Minullakin oli tuossa matkan aikana aika heikko olo välillä ja pyörrytti, mutta se meni kolmessa päivässä ohi eikä tarvinnut kurkkia pyttyyn.

Käsityöt etenevät tämän seurauksena tuskaisen hitaasti, jos ollenkaan. Ei vaan jaksa. Ja Jaakon hoitopaikka-asia on edelleen auki. Soitan huomenna taas sille aluevastaavalle, jos tähän saisi jonkun selvyyden. Ärsyttää, kun kaikki on auki. Neuvolasta (10kk käynti) kuulin tänään, että näillä kulmilla kaikki hoitopaikat ovat todella tiukilla (ihan niin kuin en olisi tiennyt) ja samalla huokuteltiin, että jäisin kotiin ja alkaisin hoitaa omaa ja muiden lapsia. Kuulemma siellä markkinoidaan tätä vaihtoehtoa kaikille äideille. Neuvolassa oli kiva käydä, kun aamulla jäi kerho väliin, kun ajattelin, että ei viitsi sinne mennä tuon mahatautisen kanssa muita tartuttamaan.

sunnuntaina, maaliskuuta 05, 2006

Hälsningar från Sverige!

Matka meni hyvin ja kaikilla oli mukavaa. Tässä olemme (juu, minä olen tuo punapipoinen) pääkohteen eli Stickbutikenin edessä. Gärdetin metroasemalle, metron vaihto T-centralenissa vihreään linjaan ja sitten jäi pois St Eriksplanilla. Ja kun nousi maanpäälle ja katsoi risteyksen toiselle puolelle, niin siellähän tuo kauppa oli. Mukavasti pärjäsi ruostuneella ruotsilla ;) Se kyllä ihmetytti, että kaupassa pitäisi olla Tukholman alueen laajin Garnstudion lankojen valikoima, mutta kauppa oli pienempi kuin Menita. Olihan siellä hyllytolkulla erilaisia lankoja, ja kuulemma yhtä lajia ei ollut kovin paljoa näytillä, vaan lisää oli alakerran varastossa.

Mukaan tarttui 500g alpakka á 32 kruunua (= n. 3,3 euroa) 50g. Safrania 400g samalla hinnalla ja sitten vielä 100g pätkävärjättyä Safrania á 36 kruunua/50g. Sangen edullisia ostoksia siis, kun vertaa Suomen hintoihin. Alpakasta ajattelin jotain itselleni ja Safranista Jaakko saanee palmikkopaidan.

Nämä iloiset kaverit löysin NK:n kangas- ja lankapuolelta. Nalle Puh ja Tiikeri pääsevät Jaakon ulkohaalarin rinnukseen.

Ja tämä tuli myös mukaan Stickbutikenista. Järkytyksekseni huomasin, että ohjeet olivatkin norjaksi eivätkä ruotsiksi.....

Mutta niin kuin on sanottu: borta bra, men hemma bäst!

keskiviikkona, maaliskuuta 01, 2006

Sainpas tehtyä!

Jippii, olen saanut yhden projekteistani valmiiksi. Ja mielestäni näistä tuli ihan kivat.

Projekteja

Tässä kuvagaala keskeneräisistä töistä.
Ensinnä aikaisemmassa postauksessa viittaamani neuleliivi.



Seuraavaksi välikausihaalari, jonka on pakko valmistua ennenkuin Jaakko menee päivähoitoon (näillä näkymin päiväkotiin, vaikka ensisijaisena toiveena oli perhepäivähoito tai ryhmäperhepäivähoito...). Tästä ei paljoa puutu, mutta ihan riittävästi nysvättävää kuten vetoketju, napitettava huppu jne.

Ja sitten tämä viimeisin tulokas, jonka vasta äsken leikkasin; eli housut äidin käyttämättömästä hameesta, joka oli jäänyt aivan liian suureksi ja joka ei enää äitiä miellyttänyt. Näissä ei pitäisi kauaa nokka tuhista, ja siten aionkin ommella nämä Jaakon ollessa hereillä. Vaikka päivällisen jälkeen ennen ulkoilua??

Niin se Jaakon hoitoonmeno. Hmm, tänään päivähoitopiirin johtaja soitteli ja kysyi, että eikö Jaakko voisi aloittaa hoitoa vasta huhtikuun alusta, kun aikomus oli 15.3. Kuulemma paikka, jonka piti vapautua ei vapaudukaan vasta kuin huhtikuun alussa...Päivähoitopaikkaa on siis haettu jo 5 kk sitten, kun 4kk riittäisi. Juteltuani pomon ja miehen kanssa saatiin sellainen ratkaisu asiaan, että minä pidän 3 päivää palkatonta vapaata töistä ja mies pitää 2 päivää lomaa, niin saadaan viikolla siirrettyä hoitoon menoa. Sekin kuulemma auttaa jo paljon asiaa. Minä en suostu pitämään tämän vuoden lomia etukäteen, sillä tahdon olla kesällä ja joulunaikaankin lomalla ja palkatonta en voi pitää kovin paljoa. Siihen ei meidän talous veny. Puolensa on tuossa päiväkodissakin, mutta yksi mukavimmista on se, että päiväkoti on vajaan kilometrin päässä ja aivan työmatkan varrella.

Sitten vielä lopuksi hehkutan oikein kunnolla: Jaakko on nukkunut viimeiset 3 yötä aamuun asti OMASSA petissään. Jee jee! Ja itkut ovat talttuneet tutilla ja tassuttelulla, eikä noita itkuja ole edes ollut paljoa, vaikka ylähampaat tekevät kovasti tuloaan. Tänäänkin olen vaihtanut paitaa jo 3 kertaa, kun se on heti napaan asti kuolassa. Toivottavasti nämä eivät tulisi niin kamalalla itkulla kuin ne alahampaat. Tai ainakaan niin, että laivalla itkettäisiin ja valvottaisiin pitkin yötä. Mutta mikä siinäkin on, että vaikka Jaakko nukkuisi niin minä heräilen? Onko tämä valvominen mennyt jo niin "selkärankaan"?

Tänään toivon, että Jaakko nukkuisi oikein pitkät päiväunet, sillä sitten iltakin menisi nopeammin, ja minäkin ehtisin tässä välissä tehdä jotain (kuten vaikka neuloa). Miehen ja hänen työkaverinsa pitävät tänään yhteiset synttärikemut työpaikallaan, joten miestä on ihan turha odottaa kotiin ennen puolta yötä...